Μικρές διακυμάνσεις στο χρηματιστήριο Αθηνών

Με μικρές διακυμάνσεις κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών. Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,05% στις 619,12 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 1,47 εκατ. ευρώ και ο όγκος στο 1 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,03% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.634,17 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,51% στις 490,07 μονάδες.

Το βλέμμα της αγοράς σήμερα είναι στραμμένο τόσο στην Ιταλία, μετά το χθεσινό τελεσίγραφο του Eurogroup για την αναθεώρηση των στόχων του προϋπολογισμού, όσο και στις ΗΠΑ, όπου θα λάβουν χώρα οι ενδιάμεσες εκλογές για τη Βουλή των Αντιπροσώπων και το ⅓ της Γερουσίας των ΗΠΑ, οι οποίες θα επηρεάσουν σημαντικά τις εξελίξεις στη χώρα.

Όσον αφορά την Ιταλία, που αποτέλεσε και το κεντρικό θέμα του χθεσινού Eurogroup, η Ευρώπη της έδωσε προθεσμία μιας εβδομάδας για να υποβάλλει στην Κομισιόν το αναθεωρημένο σχέδιο προϋπολογισμού, με τη Ρώμη να απαντά μέσω του υπουργού Οικονομικών, Giovanni Tria πως δεν προτίθεται να προχωρήσει σε καμία αλλαγή του προϋπολογισμού της και των στόχων που έχει θέσει για το 2019, τονίζοντας ότι “δεν υπάρχει ούτε σύγκρουση ούτε συμβιβασμός” με την ΕΕ.

Το ΧΑ έχει δείξει ότι κινείται σταθερά βάσει των διεθνών εξελίξεων, οι οποίες επηρεάζουν τόσο τα ομόλογα όσο και τις επενδυτικές διαθέσεις των ξένων χαρτοφυλακίων. Και σε μια αγορά που ακόμη έχει το στοιχείο του κινδύνου, όπως η ελληνική, πολλά funds βρίσκουν πρόσφορο έδαφος όταν επιλέξουν κινήσεις risk off.

Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο βρίσκονται και οι εκτιμήσεις αναφορικά με την αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI, η οποία θα συνεχίζει να επηρεάζει το ΧΑ και τις τραπεζικές μετοχές ειδικά, τουλάχιστον μέχρι τις 13 Νοεμβρίου, όταν και θα ανακοινωθούν οι σχετικές οδηγίες.

Τα funds που ακολουθούν κυρίως βάσει καταστατικού τους δείκτες της Morgan Stanley θα προχωρήσουν στις ανάλογες αναπροσαρμογές, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για εκροές που μπορεί να φτάσουν ακόμη και τα 100 εκατ. ευρώ.

Στο ταμπλό τώρα, η ΕΧΑΕ σημειώνει κέρδη 2,30%, έχοντας όμως διακινήσεις μόλις λίγα τεμάχια, με τις ΔΕΗ, Σαράντη, Alpha Bank, ΑΔΜΗΕ, Aegean και Eurobank να ακολουθούν με κέρδη που ξεπερνούν το 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Λάμδα, Βιοχαλκο, Τιτάν, Τέρνα Ενεργειακή, Grivalia, Μυτιληναίο και Εθνική.

Στον αντίποδα, απώλειες καταγράφουν οι Jumbo, Motor Oil, Πειραιώς, ΟΛΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ, χωρίς όμως καμία να μην ξεπερνά το -1%, ενώ χωρίς μεταβολή είναι οι ΕΥΔΑΠ, ΕΕΕ και Φουρλής.

 

πηγή   capital.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα