Μητσοτάκης: Διγλωσσία της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα

Για διγλωσσία στα εθνικά θέματα κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στους ανταποκριτές ξένου τύπου. Για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι η χώρα μας δεν έχει την εξωτερική πολιτική που της αρμόζει.
«Δεν θα είχα τον κ. Καμμένο υπουργό. Η αφόρητη κυβερνητική διγλωσσία δημιουργεί μείζον εθνικό ζήτημα. Ο κ. Τσίπρας αδύναμος αναγκάζεται να κρατήσει υπουργό τον κ. Καμμένο αλλά το κόστος για χώρα είναι μεγάλο. Άλλα λεει το υπουργείο Άμυνας και άλλα το Μαξίμου. Απαιτείται σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Η χώρα στα θέματα εξωτερικής πολιτικής δεν είναι αυτή που της αρμόζει.»

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε πως στόχος είναι η γρήγορη αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο.

«Η Τουρκία να εγκαταλείψει τις αναθεωρητικές προσεγγίσεις για την συμφωνία της Λωζάνης και να αντιμετωπίσει επιτέλους ζήτημα δυο Ελλήνων στρατιωτικών.»

Επίσης τάχθηκε υπέρμαχος της τακτικής των χαμηλών τόνων. «Είμαι φανατικός εχθρός λογικής να ανεβάζουμε τόνους και να τονώσουμε εθνικιστικά ένστικτα. Οι χαμηλότεροι τόνοι είναι επιβεβλημένοι»

Καταδίκασε την χρήση χημικών όπλων στην Συρία ενώ δεν έκρυψε την έντονη ανησυχία του για το ενδεχόμενο της αύξησης μεταναστευτικών ροών. Όσο αφορά το Σκοπιανό ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε την πάγια θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που είναι απαλοιφή των αλυτρωτικών αναφορών από το σύνταγμα της γειτονικής χώρας.

«Απαραίτητη προϋπόθεση η συνταγματική αναθεώρηση και η αντιμετώπιση θεμάτων αλυτρωτισμού και εθνικής ταυτότητας. Η κυβέρνηση χειρίστηκε το θέμα με τελείως λάθος τρόπο. Δεν ξέρω αν ήθελε να το λύσει ή να δημιουργήσει πρόβλημα στη ΝΔ.»

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα