Μητσοτάκης: Για τον Τσίπρα η συνταγματική αναθεώρηση είναι εργαλείο

«Για τον κ. Τσίπρα η συνταγματική αναθεώρηση είναι εργαλείο για να ξεφύγει από τη σκληρή πραγματικότητα που ο ίδιος δημιούργησε» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην αρχή της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής για τη συνταγματική αναθεώρηση.

«Δεν σας ενδιαφέρει η συνταγματική αναθεώρηση», τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Πρόεδρος της ΝΔ ενώ κατηγόρησε την κυβέρνησή ότι θέλει με τη διαδικασία αυτή να αποπροσανατολίσει από άλλα ζητήματα.

«Θέλετε να κρύψετε τη διάλυση της μεσαίας τάξης, το σκάνδαλο με τους εξοπλισμούς που πήγε να πουλήσει ο κ Καμμένος στη Σαουδική Αραβία, το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα ανέφερε τα σημεία που συμφωνεί και διαφωνεί με τον ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τη συνταγματική αναθεώρηση.

«Με κάποια ζητήματα συμφωνούμε όπως με τις διατάξεις περί ασυλίας βουλευτών και περί ευθύνης και Υπουργών», επισήμανε ενώ μίλησε για «επικίνδυνες προτάσεις όπως για τα δημοψηφίσματα με τη συλλογή υπογραφών από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης». «Διαφωνούμε με την απλή αναλογική γιατί θα οδηγήσει τη χώρα σε μόνιμη ακυβερνησία». συμπλήρωσε.

Την ίδια ώρα κατηγόρησε την κυβέρνησή ότι ξεσηκώνει χιλιάδες ιερείς δημιουργώντας προβλήματα στις σχέσεις του ελληνικού κράτους με το Πατριαρχείο. «Και για τις σχέσεις κράτους- Εκκλησίας δεν χρειάζεται συνταγματική αναθεώρηση αλλά νομοθετικές παρεμβάσεις» επισήμανε μεταξύ άλλων.«Ο απλός ιερέας είναι στήριγμα της κάθε τοπικής κοινωνίας. Συμπαραστεκόμαστε στους κληρικούς και αυτή η κοροιδία της κυβέρνησης δεν θα περάσει», πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή εξήγησε την πρόταση της ΝΔ για την συνταγματική αναθεώρηση.

«Θέλω να επαναλάβω την πρόταση που είχα κάνει στον Κύριο Τσίπρα. Αυτή η βουλή να ψηφίσει το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό άρθρο που θα φέρουν όλα τα κόμματα προς ψήφιση. Πρέπει να εξασφαλιστεί συναινετικά το περιεχόμενο του νέου Συντάγματος», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ως τον «πιο σκοτεινό εκπρόσωπο συμφερόντων». «Καλά ξεμπερδέματα Κύριε Τσίπρα». «Είστε ο άνθρωπος που έμεινε στη σύγχρονη νεοελληνική ιστορία ως ο άνθρωπος που εξευτέλισε την έννοια του δημοψηφίσματος», ενώ τον κατηγόρησε ότι χρέωσε την Ελλάδα με πάνω από 100 δις ευρώ.

«Η ΝΔ δεν πρόκειται να σας επιτρέψει να ΣΥΡΙΖΟποιήσετε την αναθεώρηση του Συντάγματος» επισήμανε την ίδια στιγμή.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα