Μειώθηκαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη το Φεβρουάριο

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), μόλις 2,1% αυξήθηκαν τον Φεβρουάριο οι ταξινομήσεις οχημάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς εταιρείες όπως η VW και η PSA εμφάνισαν χαμηλότερες πωλήσεις.

Σύμφωνα με το Reuters, οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών ανήλθαν σε 1.114.443 οχήματα τον Φεβρουάριο, χάρη στην άνοδο 6,2% που σημείωσαν οι πωλήσεις στην Ιταλία, 15% στην Ολλανδία και 0,2% στην Ισπανία.

Αντιθέτως μεγάλες αγορές όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Βρετανία κατέγραψαν πτώση στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων, κατά 2,6%, 2,9% και 0,3%, αντίστοιχα.

Οι πωλήσεις της Volkswagen μειώθηκαν κατά 7% τον Φεβρουάριο, ενώ οι πωλήσεις της Peugeot υποχώρησαν κατά 3,7%. Αντίστοιχα, και η Opel/Vauxhall είχε πτώση 1,2% στις πωλήσεις της.

Από τις εταιρείες που κατέγραψαν τις μεγαλύτερες αυξήσεις, ξεχωρίζουν η Fiat με 8,3% και η Renault με 5,3%.

Στα οχήματα που απευθύνονται στην premium αγορά, εμφανίστηκαν μικτές τάσεις. Η Mercedes-Benz είχε αύξηση πωλήσεων 3,4%, ξεπερνώντας την Audi που εμφάνισε αύξηση 2,2%. Η BMW, όμως, κατέγραψε μείωση πωλήσεων 0,5%, σύμφωνα με τα στοιχεία της ACEA.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα