Μαντάς: Η συμμαχία με Καμμένο και η δεδηλωμένη

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6και τόνισε πως το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να προταθεί ένα σύμφωνο για την ονομασία της ΠΓΔΜ τον Φεβρουάριο, να συμφωνηθεί, έπειτα να έρθει στη Βουλή και εκεί να προσέλθει η κυβερνητική πλειοψηφία ζητώντας τη μέγιστη συναίνεση, προσδοκώντας, παράλληλα, την θετική ψήφο του  Κινήματος Αλλαγής, ώστε να λυθεί αυτομάτως και το ζήτημα της δεδηλωμένης που θέτει η αξιωματική αντιπολίτευση

Εν συνεχεία, τόνισε ότι δεν γνωρίζει “πώς θα διαμορφωθεί το συλλαλητήριο στην Αθήνα :« προφανώς είναι δημοκρατικό δικαίωμα του κάθε πολίτη να εκφράζει τη διαμαρτυρία του και την αγωνία του, αλλά έχουμε και την εμπειρία του προηγούμενου συλλαλητηρίου που τουλάχιστον από τους κεντρικούς ομιλητές, και από άλλα πράγματα, δόθηκε ένας τόνος που δεν ήταν βοηθητικός.  Κάποιες φράσεις και κάποιοι χαρακτηρισμοί δημιουργούσαν εχθρικό κλίμα – και όχι κλίμα συνεννόησης”.

Επιπροσθέτως, ο κ. Μαντάς σημείωσε ότι το Σκοπιανό είναι ανοιχτό όσον αφορά στο πώς θα απαντηθεί και το πώς θα μπουν όρια και φραγμοί στο θέμα του αλυτρωτισμού. Ξεκαθάρισε ότι η μία πλευρά είναι η συνταγματική, ωστόσο “τα συντάγματα αλλάζουν”, όπως είπε χαρακτηριστικά, και πρόσθεσε ότι υπάρχει η απάντηση που έδωσε ο κ.  Βενιζέλος για μια διεθνή συμφωνία η οποία θα προβλέπει λύση σε τέτοια θέματα αλυτρωτισμού, όμως μπορούν να δοθούν και άλλες απαντήσεις. Υπογράμμισε ότι το κεντρικό θέμα είναι το αν οι προϋποθέσεις που θα… πέσουν στο τραπέζι, δημιουργούν τις συνθήκες ώστε να μη δίνεται έδαφος σε αλυτρωτισμούς.

Ταυτόχρονα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι τα συμπεράσματα που προέκυψαν από τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου είναι ότι, πρώτον, δεν υπάρχει θέμα κυβερνητικής αστάθειας και το δεύτερο είναι ότι “ο κ. Καμμένος επιμένει, κατά τη γνώμη μου λαθεμένα, ότι δεν μπορεί να δεχθεί το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων ονομασία που να περιέχει τη λέξη Μακεδονία ή παράγωγό της”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα