Μακρόν: Προσπαθεί να επαναφέρει στη μόδα τους «Ρώσους χάκερς» και τη «Κόκκινη Απειλή»

Ο δεύτερος γύρος του Εμμανουέλ Μακρόν, άρχισε με τη προσπάθεια του επιτελείου του να τραβήξει ακόμα περισσότερο τα φώτα προς τον υποψήφιο και να πολώσει περαιτέρω το εκλογικό σώμα μέσω καταγγελιών για “επιθέσεις” που δέχεται από “Ρώσους χάκερς”, και για προσπάθειες παρέμβασης του Κρεμλίνου στην έκβαση των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

Το Κρεμλίνο αρνείται τις κατηγορίες αυτές. Ωστόσο η «κόντρα» του Μακρόν με την Μόσχα αναζωπυρώθηκε και πάλι σήμερα, μετά την άρνηση του επιτελείου του να διαπιστεύσει τα ρωσικά μέσα Ruptly και Sputnik France, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ιστοσελίδα του RT (Russia Today), η οποία έγραψε ότι παρότι τα δύο ρωσικά μέσα ζήτησαν επανειλημμένα να διαπιστευθούν στο επιτελείο του Μακρόν, δεν τους δόθηκε τελικά διαπίστευση.

Όταν μάλιστα ο δημοσιογράφος του RT ρώτησε την εκπρόσωπο Τύπου του επιτελείου του Μακρόν, αν τελικά θα πάρει το ρωσικό κανάλι διαπίστευση, εκείνη απέφυγε να απαντήσει. Ο δημοσιογράφος όμως επέμεινε και την ρώτησε αν είναι κατά της ελευθερίας της έκφρασης. Τότε εκείνη απάντησε ότι είναι απασχολημένη και πρέπει να δουλέψει. Εκεί έκλεισε το θέμα. Ο διάλογος αυτός, όπως ήταν αναμενόμενο, μεταφέρθηκε στην Γενική Διευθύντρια του Sputnik και Russia Today Μαργαρίτα Σιμονιάν, η οποία έσπευσε να δώσει την δική της απάντηση με μια δόση δηκτικής ειρωνείας, λέγοντας χαρακτηριστικά:»Να λοιπόν πόσο χονδροειδώς τελειώνει η ελευθερία του λόγου σε μια χώρα η οποία υπερηφανεύεται για τις ελευθερίες της, λίγο περισσότερο απ’ ό,τι υπερηφανεύεται για το καμαμπέρ και το μπρί«( γαλλικά τυριά -σ.σ).

Δεν είναι σαφές μέχρι στιγμής αν η κόντρα αυτή θα συνεχιστεί, αλλά το βέβαιο είναι ότι το επιτελείο του Μακρόν δίνει το στίγμα του για τις επιφυλάξεις που θα έχει ο Γάλλος υποψήφιος έναντι του Πούτιν.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα