Μακελειό στις ΗΠΑ: Επέστρεψε στο σχολείο από το οποίο είχε αποβληθεί και σκότωσε 17

Ένας πρώην μαθητής του λυκείου Marjory Stoneman Douglas, στην πόλη Πάρκλαντ, στην Πολιτεία της Φλόριντα, είναι ο δράστης του μακελειού το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 17 άνθρωποι και πολλοί άλλοι άλλοι να τραυματιστούν.

Πρόκειται για τη 18η επίθεση ενόπλου μέσα σε σχολείο από την αρχή της χρονιάς στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Το μακελειό συνέβη λίγη ώρα πριν τελειώσει το τελευταίο μάθημα, στις 14:30 (τοπική ώρα).

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι εισήχθησαν σε νοσοκομεία με τραύματα «διάφορων βαθμών σοβαρότητας», σύμφωνα με τον σερίφη Ίσραελ. Αρκετοί διακομίστηκαν σε νοσοκομείο με ελικόπτερο.

Αλλεπάλληλοι πυροβολισμοί, που αφήνουν να εννοηθεί ότι ο νεαρός χρησιμοποίησε ημιαυτόματο όπλο, ακούγονται σε ένα ερασιτεχνικό βίντεο που προφανώς μαγνητοσκοπήθηκε μέσα σε μια τάξη του λυκείου και μεταδόθηκε από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Οι μαθητές εικονίζονται τρομοκρατημένοι κάτω από τα θρανία τους, απόλυτα σιωπηλοί, καθώς ακούν τους πυροβολισμούς. «Δεν είχαμε λάβει καμιά προειδοποίηση, (δεν είχαμε) καμία ένδειξη», ανέφερε ο λυκειάρχης Ράνσι. «Εξ όσων γνωρίζουμε δεν είχε διατυπωθεί καμιά απειλή».

Ο δράστης

Ο Κρουζ, γεννημένος τον Σεπτέμβριο του 1998, ο οποίος συνελήφθη λίγη ώρα μετά το μακελειό, είχε αναρτήσει σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης «πολύ ανησυχητικά» μηνύματα, ανέφερε ο σερίφης Ίσραελ επισημαίνοντας ότι είναι απαραίτητο να αναφέρονται στις Αρχές συμπεριφορές αυτού του είδους.

 

«Οι προσευχές και και τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες του φρικτού συμβάντος στη Φλόριντα. Κανένα παιδί, καθηγητής ή κάποιος άλλος δεν θα πρέπει να αισθάνεται μη ασφαλής σε αμερικανικό σχολείο», έγραψε σε tweet ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τραμπ, όπως ενημέρωσε ο ίδιος, είχε επικοινωνία με τον κυβερνήτη της Φλόριντα Ρικ Σκοτ, με τον οποίο και συνεργάζονται για την επιβολή του νόμου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα