Μέρκελ: Η Ελλάδα έχει δεσμευτεί για τις μεταρρυθμίσεις

Μήνυμα προς την Ελλάδα ότι έχει δεσμευτεί για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων έστειλε η καγκελαρία στο Βερολίνο χωρίς ωστόσο να αποσαφηνίζεται εάν το μέτρο περικοπής των συντάξεων θεωρείται από γερμανικής πλευράς μεταρρύθμιση η είναι καθαρά δημοσιονομικό μέτρο.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα που υπέβαλαν «Τα Νέα» στο γραφείο Τύπου της καγκελαρίας, Άγκελα Μέρκελ, επισημαίνεται καταρχάς ότι «δημοσιεύματα περί υποτιθέμενων δηλώσεων της Καγκελαρίου παγίως δεν σχολιάζουμε».

«Δημοσιεύματα περί υποτιθέμενων δηλώσεων της Καγκελαρίου παγίως δεν σχολίαζουμε. Ανεξαρτήτως αυτού, ισχύει ότι: Η Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματός της και της ολοκλήρωσής του, δεσμεύθηκε για τη συνέχιση και υλοποίηση της μεταρρυθμιστικής πορείας που χαράχθηκε με το πρόγραμμα του ESM. Η υλοποίηση αυτής της δέσμευσης είναι αντικείμενο κυρίως της μεταμνημονιακής επιτήρησης από τους θεσμούς και την Ευρωζώνη».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», «στροφή» στο ζήτημα της μη περικοπής των συντάξεων, με αποτέλεσμα να προσεγγίζει την ελληνική θέση για ακύρωση του μέτρου, εμφανίστηκε να κάνει το Βερολίνο και η Άγκελα Μέρκελ.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα