Μέρκελ:Χρειαζόμαστε ευρωπαϊκή προσέγγιση στο προσφυγικό

images«Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, δείχνουν ότι χρειαζόμαστε ευρωπαϊκή προσέγγιση για να λύσουμε το ζήτημα των προσφύγων και της προστασίας των εξωτερικών συνόρων», δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη στην κατάσταση που επικρατεί κατά μήκος της Βαλκανικής Οδού.

Όπωε ανέφερε η κ. Μέρκελ, η Ευρώπη συμφωνεί ότι είναι αναγκαία η καταπολέμηση των αιτίων της προσφυγιάς.

«Είμαστε επίσης σύμφωνοι ότι πρέπει να προστατεύσουμε καλά τα εξωτερικά σύνορα», τόνισε η κ. Μέρκελ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την Ημέρα της Γερμανικής Οικονομίας την Παρασκευή στο Μόναχο, αλλά απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση αν η Γερμανία θα μπορούσε να πάρει κάποιους από τους πρόσφυγες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα σύνορα Ελλάδας – ΠΓΔΜ.

«Για αυτό (ενν. τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων) το ΝΑΤΟ ανέλαβε τώρα την αποστολή μαζί με την τουρκική ακτοφυλακή και την FRONTEX», συνέχισε η κ. Μέρκελ και παραδέχθηκε ότι δεν μπορούμε ακόμη να δούμε την επίδραση αυτών των μέτρων.

Απευθυνόμενη σε Γερμανούς επιχειρηματίες, η κ. Μέρκελ ζήτησε μεγαλύτερη ευελιξία και ευκαιρίες δοκιμής για τους πρόσφυγες, χωρίς να τίθεται υπό αμφισβήτηση ο κατώτατος μισθός.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα