Μέρκελ:Η προσφυγική κρίση στη Γερμανία βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο

merkel_2_3Η Γερμανίδα καγκελάριος,  μιλώντας στο κανάλι ZDF,εμφανίστηκε καθησυχαστική, διαβεβαιώνοντας ότι η προσφυγική κρίση στη Γερμανία βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο.

Η Άνγκελα Μέρκελ,υπογράμμισε  ότι υιοθετεί την άποψη του υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος προειδοποίησε ότι η προσφυγική κρίση μπορεί να εξελιχθεί σε «χιονοστιβάδα».

Ο Σόιμπλε επισήμανε ότι οι συνεχιζόμενες προσφυγικές ροές προς τη Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες μπορούν να λάβουν διαστάσεις «χιονοστιβάδας». Όπως υπογράμμισε, «χιονοστιβάδες μπορούν να προκληθούν αν ένας κάπως απρόσεκτος σκιέρ πάει στην πλαγιά και μετακινήσει λίγο χιόνι».

Ανέφερε μάλιστα πως δεν γνωρίζει αν «βρισκόμαστε στο στάδιο που η χιονοστιβάδα έχει φτάσει κάτω στην κοιλάδα ή αν είμαστε στο στάδιο που βρίσκεται στο άνω άκρο της πλαγιάς».
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών συνέχισε λέγοντας: «Αν βρισκόμαστε ακόμη στο επάνω μέρος», τότε η πρόκληση είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Η Γερμανία δεν μπορεί να διαχειριστεί μόνη της αυτή την κατάσταση, ακόμη και αν επιβάλει ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα της ΕΕ.

Ακόμη σχολίασε ότι η μετανάστευση είναι ένα «ραντεβού της κοινωνίας μας με την παγκοσμιοποίηση». Χωρίς να προτείνει συγκεκριμένα μέτρα αντιμετώπισης των προβλημάτων που δημιουργεί η απρόσκοπτη ροή προσφύγων, σημείωσε ότι μόνο με συνεργασία μπορεί η Ευρώπη να ανταπεξέλθει στις πιέσεις που δημιουργεί η μετανάστευση. «Ειδάλλως», πρόσθεσε, «τα πράγματα μπορεί να γίνουν ιδιαίτερα άσχημα για όλους μας».

Τέλος, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ τάχθηκε ξανά υπέρ της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. «Εμείς οι Γερμανοί γνωρίζουμε, έχουμε το καταραμένο καθήκον, να εργαστούμε με οποιοδήποτε τίμημα ώστε να επιτύχει η ευρωπαϊκή ενοποίηση», σημείωσε. Πρόσθεσε πως αν διαλυθεί η Ευρώπη, η Γερμανία είναι η χώρα που θα πληγεί περισσότερο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα