Μάτι, ένα μήνα μετά: Αναζητούνται ευθύνες με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον

Ένας μήνας ακριβώς συμπληρώνεται σήμερα από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι της Αττικής, με την κοινωνία να προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ του θανάτου, στρέφοντας την προσοχή της, με θετική διάθεση στο μέλλον, μετά και την τυπική έξοδο από τα μνημόνια, τη στιγμή που συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια της πυρκαγιάς αλλά και τις ευθύνες των κάθε είδους αρμοδίων.

Περισσότεροι από 35 μάρτυρες έχουν περάσει ήδη από τα γραφεία των εισαγγελέων, με τη δικαστική έρευνα να μην εστιάζεται μόνο στα αίτια της πυρκαγιάς, αλλά να αναζητεί και τις ευθύνες των αρμοδίων που οι κακοί χειρισμοί τους οδήγησαν τη φωτιά εκτός ελέγχου.

Οι δικογραφίες που βαθμηδόν σχηματίζονται, περιέχουν ήδη πολλές χιλιάδες σελίδες, ενώ η ολοκλήρωση τους, με την κλήση των υπόπτων και την άσκηση των ποινικών διώξεων, θα σημάνει όταν οι εισαγγελείς πάρουν στα χέρια τους το πόρισμα του ανεξάρτητου πραγματογνώμονα -πυραγού- που έχουν ορίσει.

Απαντήσεις όμως αναμένονται και από την Πυροσβεστική, η οποία έχει εντολή να διενεργήσει αυτοψία και να πάρει και καταθέσεις από τους πυροσβέστες που συμμετείχαν στην μάχη κατά της πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου.

Στους 96 οι νεκροί

Μετά τον θάνατο ενός 68χρονου εγκαυματία που νοσηλευόταν, στις 14 Αυγούστου οι νεκροί από τη φονική πυρκαγιά ανέρχονται πλέον στους 96.

Αυτή τη στιγμή 29 εγκαυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής, εκ των οποίων οι 3 διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ (συνολικά στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 6). Ένα παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» σε καλή κατάσταση.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα