Λ. Κανέλλη: Μπήκατε στα μεγάλα κεφαλαιοκρατικά σαλόνια κι εκεί χωρίς γραβάτα θα φάτε πόρτα

Η αντιπολίτευση έδειξε διαθέσεις συνέχισης του ανελέητου σφυροκοπήματος της κυβέρνησης με την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, που αναμένεται να κορυφωθεί αργά το βράδυ με την ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου, αφού προηγηθεί η σύγκρουση κορυφής των πολιτικών αρχηγών.

Το καμπανάκι του πολιτικού ρινγκ χτύπησε πρώτη η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, επιστρατεύοντας το γνωστό καυστικό της ύφος και «τρολάροντας» την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό με αιχμή την πρόβα γραβάτας που άφησε να εννοηθεί ότι κάνει αισιοδοξώντας για μία λύση για το χρέος.

« Η παραλλαγή είναι φράκο και παπιγιόν», σχολίασε δηκτικά η κα Κανέλλη, αναφερόμενη στον Αλέξη Τσίπρα, ενώ επιστρατεύοντας την ειρωνεία για τη φράση του πρωθυπουργού «too good to be true» αναφορικά με τα μηνύματα που λαμβάνει για απομείωση του χρέους πρόσθεσε: «too true to be good είναι το σωστό. Πολύ αληθινό για να είναι καλό».

Απευθυνόμενη, δε, στην κυβερνώσα πλειοψηφία σημείωσε «Ήρθατε ως ελπίδα και πέσατε ως ακρίδα», στηλιτεύοντας παράλληλα φράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως «θα ψηφίσουμε με τα δύο χέρια» του Νάσου Αθανασίου και «είμαστε λαϊκιστές γιατί είμαστε με το λαό» της Μαρίας Θελερίτη, τονίζοντας με νόημα πως «όπως λέει ο λαός Μάη μήνα βρέχει και δεν γίνονται σοβαρά πράγματα ούτε γάμοι. Κι εσείς διαλέξατε αυτό το μήνα για να φέρετε νέο Μνημόνιο».

Η ίδια δεν άφησε ασχολίαστες ούτε τις δηλώσεις του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά ότι «τα μεταξωτά αντίμετρα θέλουνε και επιδέξιους διαπραγματευτές», λέγοντας: «σκέφτεται κανείς ότι κάνουμε συζήτηση περί οπισθίων».

Τέλος η Λιάνα Κανέλλη «κάρφωσε» την Κυβέρνηση για την επέκταση των ανοιχτών καταστημάτων τις Κυριακές, σημειώνοντας σκωπτικά: «και λέτε ότι είναι αριστερό το μέτρο επειδή θα ανοίγουν στις 10.00; Ποιον θα διευκολύνει αυτό; Τους Χριστιανούς να πάνε στην εκκλησία, ενώ καταστρατηγείτε τα πάντα;».

Σ. Βούλτεψη: Ο κ. Τσίπρας λέει ότι θα φορέσει γραβάτα, αυτάρεσκα

«Ο κ. Τσίπρας μας είπε πρώτα ότι δεν ψηφίσει μέτρα, χωρίς χρέος. Μετά μας είπε πως ψηφίζει μέτρα για να πάρει το χρέος. Τώρα λέει πως αν δεν πάρει το χρέος θα ξεψηφίσει. Μετά λέει ότι θα φορέσει γραβάτα, αυτάρεσκα, γιατί δήθεν θα πάρει κάτι για πρώτη φορά, για το χρέος. Σιγά! Όλα για πρώτη φορά τα κάνετε. Γραβάτα μπορεί να φορέσει για πρώτη φορά, τη φόρεσε και ο κ. Παππάς άλλωστε στην Αμερική. Αλλά είναι η πρώτη φορά που κυβέρνηση κόβει τόσα πολλά επιδόματα» είπε η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη στο ίδιο μήκος κλίματος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα