Λ. Αυγενάκης: Εξαπάτηση στο θέμα της φέτας

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για εξαπάτηση των κτηνοτρόφων και για ασυναρτησίες από Υπουργούς στο θέμα της φέτας.

Συγκεκριμένα, ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελο Αποστόλου και τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννη Τσιρώνη σχετικά με την συμφωνία για τη CETA κατέθεσε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο κ. Αυγενάκης κάνει λόγο για «πανικό και θράσος» των υπουργών επισημαίνοντας πως μετά τη σύναψη της Εμπορικής Συμφωνίας CETA μεταξύ της ΕΕ – Καναδά, συνεχίζεται η διγλωσσία των στελεχών της Κυβέρνησης για το θέμα της φέτας.

Στην ερώτησή του ο κ. Αυγενάκης υπενθυμίζει πως ο υπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων Γ. Κατρούγκαλος επιχειρηματολόγησε υπέρ της υπερψήφισης της συμφωνίας ενώπιον όλων των ευρωβουλευτών και πως η κυβέρνηση δια του αρμοδίου τότε Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιώργου Σταθάκη, υπερψήφισε τη συμφωνία στο Συμβούλιο Υπουργών όταν η συμφωνία πήγε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ παραθέτει δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης και καλεί την κυβέρνηση να ενημερώσει με παρρησία, όπως τονίζει, τον ελληνικό λαό και τους Έλληνες παραγωγούς. «Οφείλει να πει την αλήθεια, να αναλάβει τις ευθύνες της και να σταματήσει το λαϊκισμό και την τακτική του στρουθοκαμηλισμού, της διγλωσσίας και της συστηματικής και μεθοδευμένης εκτόξευσης ασυναρτησιών από Υπουργούς, με προφανή στόχο να θολώσει τα νερά και να εξαπατήσει για μία ακόμη φορά τους αγρότες και κτηνοτρόφους» επισημαίνει ο κ. Αυγενάκης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα