Λευκορωσία: Επίθεση με μολότοφ στο υπουργείο Φορολόγησης (Βίντεο)

Ομάδα αναρχικών στη Λευκορωσία ανέλαβε με κείμενό της την ευθύνη για την επίθεση με μολότοφ στο Υπουργείο φορολόγησης, στην περιοχή Γκόμελ.

Ολόκληρη η ανάληψη ευθύνης:
Εμείς, οι παρτιζάνοι -αναρχικοί, αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τη συμβολική επίθεση στις 24 Μαρτίου 2017, στο κτίριο της Επιθεώρησης του Υπουργείου Φορολόγησης της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Γκόμελ. Ρίξαμε δύο βόμβες μολότοφ στο ένα από τα παράθυρα της αίθουσας του υπουργικού συμβουλίου. Την στιγμή της επίθεσης εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι από τη χώρα (κι όχι μόνο) ήταν πνευματικά μαζί μας. Αυτή η ενέργεια που νιώθαμε, μας έδωσε μεγάλη δύναμη και δίκαιο.

Ας σημειωθεί, ότι δεν ήταν αποκλειστική μας επιλογή να επιτεθούμε σε αυτό το κτίριο. Οποιοσδήποτε άλλος στόχος θα ταίριαζε επίσης: περιφερειακός, αστικός, τοπικός – δεν έχει σημασία. Κάθε ένας από τους παραπάνω θα άξιζε την εκδίκηση του λαού. Οι φορολογικές αρχές καλούνται τακτικά να αποστείλουν «επιστολές ευτυχίας» για την άντληση νέων φόρων σε βάρος των ανέργων.
εκδίκηση.  Την ίδια στιγμή που  οι άνθρωποι στη Λευκορωσία συνθλίβονται από τον οικονομικό εκβιασμό του κράτους και φωνάζουν: Στοπ στην φορολόγηση του καθεστώτος,  όταν διαδηλωτές διαδηλώνουν την αγανάκτησή τους για το έργο του φορολογικού ελέγχου, την ίδια ώρα οι υπάλληλοι κάθονται στα γραφεία τους βοηθώντας τις αρχές να συνεχίζουν να επιδίδονται στην κλοπή χρημάτων των εργαζομένων και των προσωρινά ανέργων. Δεν σκέφτονται ότι βρίσκονται σε συνέργεια με το κράτος, συνενώντας σε ένα έγκλημα το οποίο περλαμβάνει μια σειρά κατασταλτικών μέτρων κατά των απλών ανθρώπων: εκβιασμούς, απειλές, καταστολή, καταπίεση, εξαναγκασμός σε κοινωνική και οικονομική σκλαβιά.

Για τους εκτελεστές και τους οδηγούς αυτού του επιθετικού καθεστώτος – στη συγκεκριμένη περίπτωση στους φορολογικούς ελεγκτές – στέλνουμε μια προειδοποιητική χειρονομία και την απάντησή μας στις επιτάξεις υπό τη μορφή κοκτέιλ Μολότοφ. Αυτό γίνεται γιατί αυτά τα παράσιτα φτύνουν τους ανθρώπους, δεδομένου ότι πραγματοποιούν ότι υπαγορεύει ο Φύρερ Λουκασένκο, μη δίνοντας σημασία σε ότι συμβαίνει στη χώρα, έχοντας την κάλυψη των ψεμμάτων που διαδίδουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Για τις παραπάνω πράξεις τους, εμείς τους επισημαίνουμε τη δική μας και τους καλούμε να σταματήσουν την προώθηση της ληστρικής επιδρομής και της τυραννίας από την πλευρά της κυβερνητικής εξουσίας.

Σήμερα προκαλέσαμε μόνο ασήμαντες ζημιές στο κτίριο της εφορίας, γεγονός που θα χάλασε μόνο τη μέρα των υπαλλήλων. Η αλήθεια είναι ότι υπουργεία, εφορίες, αστυνομικά τμήματα η KGB και άλλες υπηρεσίες που στρέφονται κατά του λαού, αξίζουν περισσότερο καταστροφικές συνέπειες. Μόνο ριζοσπαστικές παρεμβάσεις και σαμποτάζ του όλου συστήματος, το οποίο και συνδέεται με αυτό το καθεστώς, μπορεί να σταματήσει την αυθαιρεσία των αρχών. Τα γεγονότα που έλαβαν χώρα την 25η Μαρτίου στο Μινσκ, όταν η ειρηνική πορεία, διασπάστηκε βίαια από τις κατασταλτικές δυνάμεις, είναι η απόδειξη στα λεγόμενά μας. Οι μπάτσοι και οι μυστικές υπηρεσίες κάνουν τα πάντα για να εμφυτεύσουν στους ανθρώπους το φόβο και να να τους κάνουν να μην αντιστέκονται. Σήμερα το να συμμετάσχετε σε μια πορεία, αυτό συνεπάγεται την αυτοθυσία σας. Κατ’ αρχάς η παρουσία σας θα καταγραφεί σε βιντεοκάμερα υψηλής ανάλυσης και κατόπιν τα ΜΑΤ ή μπάτσοι με πολιτικά θα προσπαθήσουν να σας συλλάβουν όταν θα επιστρέφετε σπίτι σας. Αλλά ακόμα κι αν αποφύγετε αυτή τη διαδικασία μπορείτε να περιμένετε επισκέπτες ανά πάσα στιγμή, παντού: στο σχολείο, στην εργασία σας, στην είσοδο του σπιτιού ή του διαμερίσματός σας. Αν μπήκατε στο άγρυπνο βλέμμα των “σκυλιών” του δικτάτορα, τότε το καθεστώς δεν πρόκειται να σας ξεχάσει.

Λόγω του γεγονότος ότι η εκστρατεία κατά των νέων φορολογικών μέτρων και των επιβαρύνσεων σε ανέργους, οι μπάτσοι τον τελευταίο μήνα πήραν αρκετούς από τους αγωνιστές στις δαγκάνες του συστήματος. Ανάμεσά τους ήταν κι αναρχικοί σύντροφοι και συντρόφισσες. Κάποιος φυλακίστηκε, άλλοι και άλλες προσήχθησαν ή αναγκάστηκαν να υπομείνουν ελέγχους και εξακριβώσεις, ενώ άλλοι παρενοχλήθηκαν και προσβλήθηκαν δημοσίως από φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης. Μας πονάει πολύ να κοιτάμε όλα αυτά. Το μυαλό μας είναι γεμάτο αγανάκτηση.

Πολίτες, αδερφοί και αδερφές, χωρικοί και χωρικές, εμείς οι αναρχικοί σας καλούμε να αντισταθείτε ενάντια στο κράτος με κάθε δυνατό τρόπο! Θυμηθείτε, οι βόμβες μολότοφ ήταν πάντα πολύ δημοφιλείς μεταξύ του λαού. Αν προσπαθείτε να υπερασπιστείτε την τιμή και την αξιοπρέπειά σας, θα πρέπει να αγωνιστείτε με τον πλέον αποφασιστικό τρόπο. Τη νύχτα, με αντάρτικο τρόπο, όπως έκαναν οι πρόγονοί μας ενάντια στην κατοχή από ολοκληρωτικά καθεστώτα. Στις αρχές της δεκαετίας του ’40, ένας άνευ προηγουμένου αριθμός αποσπασμένων ανταρτών και υπόγειων δικτύων μελών της αντίστασης λειτουργούσαν σε πολλές περιοχές της Λευκορωσίας. Όλα αυτά τα άτομα ζούσαν κάθε ‘μέρα τη ζωή τους πολεμώντας εναντίον των εισβολέων. Πιστεύουμε ότι μεταξύ των κατοίκων της Λευκορωσίας υπάρχουν πολλά πνευματικά τέκνα των αγωνιστών εκείνης της εποχής.

Οι μπάτσοι και η KGB δεν είναι παντοδύναμοι. Αυτό το αποδεικνύουν όλες οι νυχτερινές επιθέσεις αναρχικών. Καλά οργανωμένες επιθέσεις σε κρατικές υποδομές έχουν πραγματοποιηθεί χωρίς να οδηγήσουν σε συλλήψεις. Οι αναρχικοί πάντα εξαφανίζονταν ήσυχα υπό το φως της νύχτας. Αν δεν έχετε προηγουμένως στοχοποιηθεί ως εξτρεμιστές, τότε κανείς δεν πρόκειται να σας υποψιαστεί.

Αλληλεγγύη στους καταπιεσμένους!

Ελευθερία στους συλληφθέντες! Κάτω η συμμορία Λουκασένκο!

Κάτω τα παράσιτα – υπάλληλοι

Αυτο – οργανωθείτε για να πολεμήσετε

Μια ομάδα εξαγριωμένων Αναρχικών

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα