Λέσβος: Διαδικτυακή επίθεση κατά αρθρογράφου σε τοπική ιστοσελίδα

Νέα διαδικτυακή επίθεση στη Μυτιλήνη εναντίον ανθρώπου του Τύπου για τις απόψεις που εκφράζει. Συγκεκριμένα εναντίον της αρθρογράφου στην ιστοσελίδα lesvosnews.net κ. Τζώρτζιας Ρασβίτσου, συμβολαιογράφου στο επάγγελμα, εξελίσσεται επίθεση με ύβρεις και συκοφαντίες ακόμα και ρατσιστικού και σεξιστικού περιεχομένου που την θίγουν και την υποτιμούν ως γυναίκα, οικογενειάρχη και επαγγελματία.

Αφορμή αποτέλεσε άρθρο της κ. Ρασβίτσου (η ίδια δημοσιεύει συχνά άρθρα εκτός από την ιστοσελίδα lesvosnews.net και στην εφημερίδα «Η ΑΥΓΗ»), με αντιπολεμικό περιεχόμενο και με αφορμή την επίδειξη πολεμικού αεροσκάφους πάνω από την πόλη της Μυτιλήνης κατά τη διάρκεια της παρέλασης την περασμένη Πέμπτη για την επέτειο της απελευθέρωσης της Μυτιλήνης από τον Οθωμανικό ζυγό.

Η κ. Ρασβίτσου όπως έγινε γνωστό κατέθεσε μήνυση χθες στις 9 το βράδυ στο Αστυνομικό Τμήμα Μυτιλήνης σε βάρος δυο από τους υβριστές και συκοφάντες της οι οποίοι όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν συλληφθεί. Ας σημειωθεί ότι το αυτόφωρο σε βάρος τους λήγει απόψε στις 12 τα μεσάνυχτα. Όπως επίσης έγινε γνωστό η κ. Ρασβίτσου κατέθεσε μήνυση στις 9 χθες το βράδυ αν και από τις 5 το απόγευμα ανεπιτυχώς προσπαθούσε επανειλημμένα να το κάνει αυτό αφού στο Αστυνομικό Τμήμα Μυτιλήνης της δήλωσαν ότι δεν υπάρχει χρόνος γιατί τρέχουν με άλλο αυτόφωρο που είχε σχέση με τον καταυλισμό της Μόριας. Τέλος η κ. Ρασβίτσου καταγγέλλει επίσης ότι εκτός από τις ύβρεις δέχθηκε και «περίεργες» επισκέψεις το σπίτι της.

Να θυμίσουμε ότι τους τελευταίους μήνες στη Μυτιλήνη έχουν υπάρξει σοβαρότατες επιθέσεις σε βάρος δημοσιογράφων (σε μια τουλάχιστον περίπτωση εμπλέκονταν αποδεδειγμένα τρεις αστυνομικοί και ένας στρατιωτικός) γεγονός που προκάλεσε την παρέμβαση ακόμα και του Συμβουλίου της Ευρώπης. Επίσης οι επιθέσεις αυτές προκάλεσαν παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου η οποία και μετά από διαμαρτυρίες των δημοσιογραφικών Ενώσεων, παρήγγειλε στις Εισαγγελίες Εφετών της χώρας και διά αυτών στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών, να διενεργήσουν έρευνα με βάση την καταγγελία για την αύξηση περιστατικών βίας σε βάρος δημοσιογράφων με ρατσιστικά κίνητρα. Η κ. Ξένη Δημητρίου ζήτησε τη συνεχή παρακολούθηση των τεκταινομένων και την άμεση και έγκαιρη παρέμβασή τους, όπου τελούνται αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα