Κ. Χρυσογόνος: Θετική για την Ευρώπη η νίκη Μακρόν

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, χαρακτήρισε ως θετική τη νίκη του Μακρόν για όλη την Ευρώπη, γιατί διαφορετικά θα διαλυόταν, αν επικρατούσαν οι ακροδεξιές δυνάμεις.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο Νorth 98 για τη συμφωνία, τα μέτρα και τα αντίμετρα  ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: Το κακό είναι ότι τα μέτρα είναι οριζόντια, τα αντίμετρα είναι επιμέρους και τελούν υπό αίρεση. Άρα η συμφωνία είναι επώδυνη και προσθέτει μέτρα που λόγω της υπεραπόδοσης, δημοσιονομικά ήταν αχρείαστα.

Ταυτόχρονα ο ίδιος ανέφερε πως επαναδραστηριοποιείται η σοσιαλιστική τάση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως άλλωστε προβλέπει το καταστατικό του κόμματος και πρόσθεσε λέγοντας: Μέσα στο πλαίσιο λειτουργίας του καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ επανασυστήνουμε τη σοσιαλιστική τάση, όπως την είχαμε ιδρύσει το 2011 -2012 με ανθρώπους και στελέχη προερχόμενα από τον προοδευτικό χώρο. Κοινή συνισταμένη όλων μας, είναι να μεγαλώσει κομματικά ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι τώρα που τα μέλη του είναι μερικές μόνο χιλιάδες και έχει περιοριστεί. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα θέλει να μακροημερεύσει τότε θα πρέπει να ανοίξει τις πόρτες του και να κάνει μαζικές εγγραφές μελών, διότι αν συρρικνωθεί τότε οργανωτικά δεν θα έχει μέλλον.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα