Κ. Χατζηδάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ περιφρoνεί τη νοημοσύνη μας και ντροπιάζει την Ελλάδα

Για ψέματα και κυνισμό κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Κωστής Χατζηδάκης, επισημαίνοντας πως η επερχόμενη ήττα της στις εκλογές, όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν είναι απλά θέμα πολιτικό ή ιδεολογικό, αλλά πρωτίστως αξιολογικό.

Μιλώντας στο 12ο Συνέδριο της ΝΔ, ο αντιπρόεδρος του κόμματος τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ πάνω από όλα έδειξε ότι δεν έχει κανένα αίσθημα ντροπής, προσθέτοντας πως έδειξε ότι είναι ένα κόμμα έτοιμο να πει και να κάνει τα πάντα και τα αντίθετά τους για μια χούφτα ψήφους.

«Είναι αυτοί που τη μία μέρα μας λένε ότι ο Βαρουφάκης είναι asset για τη χώρα, και την άλλη ότι είναι ανόητος. Είναι αυτοί που τη μια μέρα αποκαλούν Γερμανοτσολιάδες και προδότες τους μνημονιακούς υπουργούς της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, και την άλλη τους φωνάζουν στο κόμμα τους. Είναι αυτοί που μέσω του ίδιου του πρωθυπουργού μού λένε ότι δήθεν πλαστογράφησα την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, ενώ έχω δώσει συνέντευξη με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ παρουσιάζοντάς την.

Είναι αυτοί που ξεδιάντροπα ισχυρίζονται ότι δήθεν ζήτησα από τον Μοσκοβισί στη Βουλή να μην ακυρωθεί η περικοπή των συντάξεων, ενώ στο βίντεο καταγράφεται ακριβώς το αντίθετο» είπε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως δεν έχει κανένα σεβασμό σε αρχές και αξίες. «Μόνο ψέματα και κυνισμός. Η πατρίδα μας δεν μπορεί να πορευτεί άλλο με αυτό το αξιακό πρότυπο. Δεν είναι, λοιπόν, μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ που πρέπει να ηττηθεί. Πρέπει, ακόμη περισσότερο, να ηττηθούν τα αδίστακτα ψέματα. Η περιφρόνηση της νοημοσύνης μας. Το πολιτικό παράδειγμα που ντροπιάζει την Ελλάδα στο εξωτερικό» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη ΝΔ, ο κ. Χατζηδάκης είπε πως το καλό είναι ότι σήμερα πλέον μπορεί να αποτιμήσουμε γιατί το κόμμα μας έμεινε όρθιο μέσα στα 10 μποφόρ της κρίσης. «Έμεινε όρθιο όχι μόνο γιατί η παράταξη αυτή έχει ρίζες. Αλλά και διότι στις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας υπήρχαν πάντα δυνάμεις που έδειχναν προς τη σωστή κατεύθυνση. Που προειδοποιούσαν, που έκαναν προσπάθειες, που είχαν αξιόπιστη στάση. Γι’ αυτό και ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας ήταν σε πολύ μεγάλο βαθμό διαπαιδαγωγημένος με την ανάγκη να είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι και να μην ζούμε πάνω από τις δυνάμεις μας» είπε, επισημαίνοντας όμως πως το κακό είναι ότι η ΝΔ δεν έδωσε όσο έπρεπε την ιδεολογική μάχη.

«Δεν αντιπαρατεθήκαμε στην Αριστερά όσο θα έπρεπε στο επίπεδο των ιδεών μας» είπε, τονίζοντας πως από εδώ και πέρα πρώτα θα πρέπει στο κόμμα όλοι να σηκώνουν ψηλά τη σημαία της ιδεολογίας του.

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που είχε κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και σε αυτές που σχεδιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας την πρόταση για ανταμοιβή των επιχειρήσεων που είναι ασφαλιστικά συνεπείς και σέβονται τους εργαζομένους τους, την πρόταση για την ίδρυση ενός πρότυπου σχολείου σε κάθε νομό και σε κάθε μεγάλη γειτονιά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, και τέλος την πρόταση της ΝΔ για κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων σε αδύναμες ομάδες ασθενών.

«Όλες αυτές οι προτάσεις αποδεικνύουν ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο λαϊκό κόμμα που νοιάζεται στην πράξη, όχι στα λόγια για τους αδύναμους. Και θέλει να χτίσει μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία για να προχωρήσουμε όλες και όλοι μπροστά. Μαζί μπορούμε, μαζί θα τα καταφέρουμε» είπε ο κ. Χατζηδάκης, προσθέτοντας πως η ΝΔ χρειάζεται να κινηθεί με θάρρος και ευαισθησία.

«Διότι κυρίες και κύριοι, ποιους πολιτικούς θυμάται η Ιστορία; Όχι τους δημαγωγούς. Αυτοί πάνε κι έρχονται. Η ιστορία θυμάται τον Ιωάννη Καποδίστρια, τον Χαρίλαο Τρικούπη, τον Ελευθέριο Βενιζέλο, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Αυτούς που έδωσαν τη μάχη για να πάνε την Ελλάδα μπροστά, παρά τα μεγάλα εμπόδια. Αυτοί μένουν στην ιστορία. Τέτοιος ηγέτης μπορεί να γίνει, και είμαι βέβαιος ότι θα γίνει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και όλοι μαζί, με μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, θα γράψουμε μια νέα χρυσή σελίδα στην Ιστορία της πατρίδας μας» κατέληξε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα