Κ. Παπανάτσιου: Θα αναπροσαρμόσουμε τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων

Τροπολογία που κατατέθηκε απόψε στη Βουλή από την κυβέρνηση, προβλέπει τη σύσταση συντονιστικής επιτροπής για την Αναθεώρηση των Αντικειμενικών Αξιών Ακινήτων. Αναφερόμενη στο περιεχόμενο της τροπολογίας, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου είπε ότι είναι δέσμευση της κυβέρνησης «μέχρι το τέλος του έτους να γίνει η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών με βάση της εμπορικές». Η υφυπουργός Οικονομικών είπε ότι η τροπολογία κατατίθεται στη Βουλή προκειμένου η αναθεώρηση να προχωρήσει με έναν αντικειμενικό συντονισμό των δράσεων που απαιτούνται για την όσο το δυνατό ακριβέστερη προσέγγιση των αγοραίων τιμών. Η συγκεκριμένη επιτροπή θα είναι διαρκής, θα λειτουργεί σε βάθος χρόνου, δεν είναι μια επιτροπή που θα έχει ημερομηνία λήξεως.

Η υφυπουργός είπε ότι με την τροπολογία επιχειρείται επίσης η αξιοποίηση της βάσης δεδομένων, της Τράπεζας Αξιών Ακινήτων, που έχει δημιουργηθεί στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου τα στοιχεία που θα συγκεντρώνονται διαρκώς σε αυτήν να αποτελούν το υπόβαθρο ενός σύγχρονου ψηφιακού συστήματος εκτίμησης ακινήτων. «Δημιουργούμε δηλαδή μια υποδομή που δεν θα σταματήσει μέχρι το τέλος του χρόνου το έργο της, για την αλλαγή των αντικειμενικών αξιών με τις εμπορικές, αλλά θα λειτουργεί σε βάθος χρόνου», είπε η Κατερίνα Παπανάτσιου.

Αναφερόμενη στην τροπολογία με την οποία απαλλάσσονται από κάθε είδους φόρο τα χρηματικά ή κάθε είδους έπαθλα που προσφέρονται μέσω προγράμματος δημόσιων κληρώσεων στους τυχερούς, που πραγματοποιούν συναλλαγές με τη χρήση μέσων πληρωμών με κάρτα ή με άλλο ηλεκτρονικό μέσο, η υφυπουργός Οικονομικών είπε ότι θεσπίζεται ένα πρόσθετο κίνητρο προς το καταναλωτικό κοινό προκειμένου να παγιωθεί στη συνείδησή του η χρήση των ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής, ως βασικό μέσο πληρωμής στις συναλλαγές και επιπλέον ενισχύεται ο στόχος για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Είπε ακόμη ότι από το Σεπτέμβριο και μετά θα προχωρήσουν και οι κληρώσεις (σ.σ. λοταρία) αφού στείλουν και οι τράπεζες τα στοιχεία που χρειάζεται το υπουργείο Οικονομικών για να υλοποιήσει το σχεδιασμό του.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα