Κ. Μπακογιάννης: Έτσι θα γίνει η Βαρβάκειος σημείο αναγέννησης του εμπορικού κέντρου της Αθήνας

«Το συγκρότημα της Βαρβακείου αγοράς στο Μοναστηράκι που αυτές τις μέρες σφύζει από ζωή μπορεί να γίνει το σήμα κατατεθέν της αναγέννησης του κέντρου της Αθήνας». Τον στόχο αυτό περιέγραψε στους καταστηματάρχες της Βαρβακείου, τους οποίους συνάντησε την Κυριακή, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Ο κ. Μπακογιάννης κουβέντιασε με τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στη Βαρβάκειο για  τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εκσυγχρονιστεί και να γίνει πόλος έλξης όχι μόνο για τους κατοίκους της πόλης, αλλά και για τους επισκέπτες της πρωτεύουσας.

Εξήγησε  μάλιστα πως αυτό μπορεί να γίνει: «Βρισκόμαστε σε ένα σημείο που συναντιούνται τρία, γεμάτα αντιθέσεις, διαφορετικά κομμάτια της Αθήνας. Αυτό της έντονης υποβάθμισης που υπάρχει εδώ, εκείνο του «άβατου» των Εξαρχείων αλλά ταυτόχρονα και το αναπτυσσόμενο εμπορικό τρίγωνο. Το συγκρότημα της Βαρβακείου μπορεί να γίνει το επίκεντρο της αστικής αναγέννησης που σχεδιάζουμε για το κέντρο της Αθήνας, μαζί με την ενοποίηση  του Αρχαιολογικού Μουσείου, του ΕΜΠ και του Ακροπόλ. Ανακαινίζοντας πλήρως τα κτήρια της Βαρβακείου και της Δημοτικής Αγοράς, ενοποιώντας οργανικά τις δυο αγορές και προχωρώντας σε παρεμβάσεις αστικής ανάπλασης στην περιοχή. Μπορούμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα πολλών ευρωπαϊκών πόλεων αξιοποιώντας διαθέσιμα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία που ξέρουμε με ποιο τρόπο μπορούμε να διεκδικήσουμε και να πάρουμε άμεσα».

Η αναγέννηση της περιοχής – σύμφωνα με το σχέδιο του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά» – θα έχει πολλαπλά οφέλη, οικονομικά και κοινωνικά, για την Αθήνα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα