Κ. Μητσοτάκης: Με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η χώρα βιώνει μια κρίση θεσμών

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με ευθείες βολές και δριμύ “κατηγορώ” κατά της συγκυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τα μείζονα θεσμικά ζητήματα που απασχολούν τη χώρα,  τόνισε από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως η γαλάζια παράταξη θα ενώσει όλους τους Έλληνες και θα θωρακίσει τη Δημοκρατία.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως το οικοδόμημα της Κουμουνδούρου και του κόμματος Καμμένου, προκειμένου να κρατηθεί στην εξουσία απεργάζεται και υλοποιεί διάφορα σχεδόν καθεστωτικού χαρακτήρα σχέδια. “Οφείλουν όλοι να επιτελέσουν το δημοκρατικό τους καθήκον, σε όποια θέση βρίσκονται. Οι θεσμοί θα αντέξουν”, ήταν το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

“Διανύουμε το όγδοο έτος μίας παρατεταμένης κρίσης, το τελευταίο διάστημα και με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων, η χώρα βιώνει μία κρίση θεσμών που απειλεί πια τα θεμέλια της Δημοκρατίας μας. Εν ενεργεία πρωθυπουργός χαρακτηρίζει τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας θεσμικό εμπόδιο. Πρόκειται για ωμή παραβίαση του Συντάγματος…Άλλη μία προκλητική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Μία κατάλυση στην πράξη του κράτους δικαίου και της διάκρισης των εξουσιών. Εν ενεργεία υπουργός Εθνικής Άμυνας επικοινωνεί κατ’ επανάληψη με ισοβίτη κρατούμενο για ναρκωτικά. Πράξη αδιανόητη που κανονικά την ίδια στιγμή της αποκάλυψής της θα έπρεπε να οδηγήσει είτε στην παραίτησή του, είτε στην αποπομπή του. Και οι προκλήσεις, δυστυχώς, συνεχίζονται. Η μέχρι πριν από λίγες ημέρες πρόεδρος του Αρείου Πάγου, μία εκ των κεφαλών της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, ανέλαβε καθήκοντα κυβερνητικού στελέχους ως νομική σύμβουλος στον πρωθυπουργό. Προφανώς, όχι για βιοποριστικούς λόγους. Ταυτόχρονα, τις τελευταίες ημέρες συνεχείς αποκαλύψεις από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης επαναφέρουν στο δημόσιο βίο τις προθέσεις που είχε αυτή η κυβέρνηση για παράλληλο νόμισμα ή και για έξοδο από την ευρωζώνη. Αυτό που εδώ και πολύ καιρό ονομάζαμε plan B”, σημείωσε, στην ομιλία του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. “Με όλα όσα έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις και ο ελληνικός λαός οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε πως αυτή η κυβέρνηση, προκειμένου να κρατηθεί στην εξουσία απεργάζεται και υλοποιεί διάφορα σχεδόν καθεστωτικού χαρακτήρα σχέδια. Δεν πρόκειται να τους το επιτρέψουμε. Θα ενώσουμε τους Έλληνες και θα θωρακίσουμε τη Δημοκρατία μας. Οφείλουν όλοι να επιτελέσουν το δημοκρατικό τους καθήκον σε όποια θέση βρίσκονται. Οι θεσμοί θα αντέξουν”, διεμήνυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

– Εμείς έχουμε το σχέδιο που αναζητούν οι πολίτες.

Κάνοντας ειδική αναφορά στο κύμα των επαφών που είχε με το σύνολο της κοινωνίας στη διάρκεια των τελευταίων μηνών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τα στελέχη της γαλάζιας παράταξης να ξαναβγούν στο δρόμο και να σταθούν κοντά στους πολίτες. “Το συμπέρασμα είναι απλό. Η Ελλάδα ψάχνει διέξοδο. Οι Έλληνες ξέρουν πως η ζωή τους χειροτερεύει. Είναι ώρα να σηκώσουμε τα μανίκια. Να ξαναβγούμε στον κόσμο. Η θέση μας είναι δίπλα στους πολίτες. Αναζητούν ένα σχέδιο. Εμείς το έχουμε. Εμείς μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή. Γιατί είμαστε ανοιχτό κόμμα και γιατί θέλουμε μία ανοιχτή οικονομία σε μία ανοιχτή κοινωνία”, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

– Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και η διακυβέρνησή του αποδείχθηκε πολιτική απάτη.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως η ηθική γύμνια της κυβέρνησης είναι πια φανερή. “Μία πολιτική παράγκα φτιαγμένη με λάσπη και με ψέματα τρίζει και κλονίζεται. Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και η διακυβέρνηση των δυόμιση τελευταίων ετών αποδείχθηκε μία τεράστια πολιτική απάτη. Δε θα κουραστώ και δεν πρέπει να κουραστούμε όλοι να λέμε τι έγινε. Γιατί η αλήθεια πρέπει να ακουστεί και στην τελευταία γωνιά της Ελλάδας. Υποσχέθηκαν το τέλος της λιτότητας και το σκίσιμο των μνημονίων. Και υπέγραψαν δύο μνημόνια, δεσμεύοντας τη χώρα σε λιτότητα για μισό αιώνα. Εξελέγησαν με υποσχέσεις παροχών 12 δισεκατομμυρίων ευρώ και επέβαλαν μέτρα 14 δισεκατομμυρίων. Όλα αυτά, σε βάρος των μη προνομιούχων. Αυτών που υποτίθεται ότι θα προστάτευαν. Με αύξηση φόρων, κόψιμο συντάξεων, κατάργηση του ΕΚΑΣ. Και όλα αυτά, ενώ η πραγματική οικονομία υποφέρει και τα λουκέτα αυξάνονται”, επεσήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημείωσε πως η κυβέρνηση “που κατά τα άλλα παριστάνει την αδέκαστη” αρνείται και σήμερα τη σύσταση εξεταστικής για όσα συνέβησαν το πρώτο εξάμηνο του 2015.

– Δε θα υπάρξει συγκάλυψη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κράτησε εμφατικά στο προσκήνιο την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για εξεταστική, στέλνοντας μήνυμα στους ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητους Έλληνες πως αυτή θα γίνει. “Ας το γνωρίζουν καλά, η εξεταστική αυτή θα γίνει. Και οι ίδιοι θα πρέπει να αποφασίσουν εάν θα γίνει σε αυτήν τη Βουλή που έχουν την πλειοψηφία ή στην επόμενη που την πλειοψηφία θα έχει η Νέα Δημοκρατία. Συγκάλυψη δεν πρόκειται να υπάρξει”, σημείωσε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα