Κ. Κρέτσου: Η Ελλάδα έχει τα συστατικά και τα εργαλεία για την επιτυχία

«Ως Επίτροπος αρμόδια για την περιφερειακή πολιτική, μπορώ μόνο να είμαι υπερήφανη για το τι έχει προσφέρει η πολιτική μας στην Ελλάδα και στους πολίτες της. Η Ελλάδα έχει τα συστατικά και τα εργαλεία για την επιτυχία», τόνισε η Ευρωπαία επίτροπος Κορίνα Κρέτσου από το βήμα του αναπτυξιακού συνεδρίου στην Αρχαία Ολυμπία.

Εκφράζοντας τη χαρά της για την επίσκεψή της σε ένα τόσο σημαντικό και συμβολικό χώρο, ανέφερε ότι στην αρχαιότητα εδώ οι αθλητές συναγωνίζονταν με τους ίδιους όρους και τις ίδιες συνθήκες. «Σήμερα», τόνισε, «αυτός είναι ο στόχος που έχει θέσει η ευρωπαϊκή πολιτική συνοχής: Να δημιουργήσει ίσες ευκαιρίες γα τους ευρωπαίους πολίτες και τις επιχειρήσεις απαντώντας στο αίτημά τους για ανάπτυξη, εργασία και μια καλύτερη ζωή».

Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι στα «δύσκολα χρόνια που προηγήθηκαν και τα οποία έχουμε πια αφήσει πίσω μας, η πολιτική συνοχής ήταν και παραμένει η σημαντικότερη πηγή δημοσίων επενδύσεων στην χώρα σας. Μια απτή εκδήλωση της αλληλεγγύης της Ευρώπης με την Ελλάδα».

Η κ. Κρέτσου αναφέρθηκε στα απτά αποτελέσματα της πολιτικής συνοχής και τι αυτή προσέφερε και στην Περιφέρεια, σημειώνοντας την υποστήριξη σε δράσεις καινοτομίας και τεχνολογίας, σε βασικές υποδομές μεταφορών, όσο και σε κοινωνικές υποδομές, όπως σχολεία και νοσοκομεία με εξοπλισμό νέας τεχνολογίας, αλλά και δράσεων που υποστηρίζουν την πολιτισμό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα