Κυπριακό: Έντονες διεεργασίες πριν το δείπνο Αναστασιάδη

Ενόψει και του δείπνου του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, έντονες διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη, ενόψει και του δείπνου του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, μεθαύριο Κυριακή, για να συζητήσουν το θέμα της επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό.
Ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Άιντα θα έχει σήμερα χωριστές συναντήσεις με τους δύο διαπραγματευτές, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Οζντίλ Ναμί.

Το πρωί, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξέι Μεσκόφ, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο, έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Στην Κύπρο για επαφές βρίσκεται και ο ειδικός απεσταλμένος της Βρετανίας Τζόναθαν Άλεν, ο οποίος παρακάθησε σε δείπνο με τον Εσπεν Μπαρθ Άιντα, ενώ είχε συνάντηση και με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη, με τον οποίο συζήτησε το θέμα των εγγυήσεων και των τεσσάρων βασικών ελευθεριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χριστοδουλίδης ξεκαθάρισε εκ νέου την αντίθεση της Λευκωσίας τόσο στη διατήρηση των τουρκικών εγγυήσεων όσο και της παραχώρησης των τεσσάρων βασικών ελευθεριών στους Τούρκους πολίτες, όπως είναι η αξίωση της Αγκύρας.

Ο Τζόναθαν Άλεν συναντήθηκε και με τον Μουσταφά Ακιντζί, στα κατεχόμενα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα