Κυβέρνηση: Η διευκρίνιση της Κομισιόν για Χαν εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Μητσοτάκη

Σκληρή απάντηση στην ανακοίνωση της ΝΔ για τις άστοχες δηλώσεις του επιτρόπου Γιοχάνες Χαν έδωσαν κυβερνητικοί κύκλοι.

«Η ΝΔ καταρρίπτει κάθε ρεκόρ γκάφας με καταιγιστικούς ρυθμούς. Έσπευσε να υιοθετήσει την άστοχη δήλωση του Επιτρόπου Χαν, για να βγάλει μία πύρινη ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης», τονίζουν κυβερνητικοί κύκλοι και προσθέτουν:

«Ωστόσο, δυστυχώς για τη ΝΔ απάντησε η ίδια η Κομισιόν με τη διευκρίνισή της, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τον κ. Μητσοτάκη».

«Έμελλε να το ζήσει και αυτό η πατρίδα μας, να έχει αξιωματική αντιπολίτευση τους κ.κ. Μητσοτάκη και Γεωργιάδη…», καταλήγουν στο καυστικό τους σχόλιο οι ίδιοι κύκλοι.

Η «γαλάζια» ανακοίνωση που προκάλεσε την αντίδραση Μαξίμου

«Έμελλε να το ζήσει και αυτό η πατρίδα μας με τους κ. Τσίπρα και Καμμένο. Να πληροφορούμαστε από τον επίτροπο κ. Χαν ότι η Κυβέρνηση συζητά να αλλάξει τα σύνορά μας με την Αλβανία!», τόνισε σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και κάλεσε «τους κ. Τσίπρα, Καμμένο και Κοτζιά να σταματήσουν εδώ και τώρα τη μυστική διαπραγμάτευση που, ως φαίνεται, κάνουν και με την Αλβανία».

Η Πειραιώς κατέληξε σημειώνοντας: «Αρκετά ζημιώθηκε η Ελλάδα με τα τετελεσμένα που ήδη προκαλούν στο Σκοπιανό. Όσο για τον επίτροπο Χαν, ας συνειδητοποιήσει ποιος είναι ο ρόλος του και να περιοριστεί στις αρμοδιότητές του».

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις Χαν και η διάψευση από την Κομισιόν

Όλα ξεκίνησαν όταν ο επίτροπος Χαν έκανε λόγο περί αναδιάρθρωσης των συνόρων μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας. «Νομίζω είδαμε στις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα του ονόματος, και εάν υπάρξει συμφωνία μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας, γιατί εκεί πρόκειται για αναδιάρθρωση των συνόρων, αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και κρίσιμο για τους πολίτες», ανέφερε.

Ωστόσο, μετά τον σάλο που προκλήθηκε, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έσπευσε να ανασκευάσει για λογαριασμό του κ. Χαν, λέγοντας πως σε καμία περίπτωση δεν αναφέρθηκε σε «αλλαγή συνόρων».

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επίτροπος υπογραμμίζοντας την ανάγκη επίλυσης όλων των ανοικτών διμερών ζητημάτων πριν από οποιαδήποτε μελλοντική διεύρυνση της ΕΕ, έκανε αναφορά στις συνεχιζόμενες ελληνοαλβανικές συζητήσεις για την αποκλειστική οικονομική ζώνη, η οποία φυσικά μπορεί να ολοκληρωθεί μόνο στη βάση μιας αμοιβαία αποδεκτής συμφωνίας.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα