Κρεμλίνο: Τον Μάιο η συζήτηση για τις «ζώνες αποκλιμάκωσης» στη Συρία

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Michael Bogdanov δήλωσε σήμερα πως ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov και ο Αμερικανός ομόλογός του Rex Tillerson θα συζητήσουν για «τις ζώνες αποκλιμάκωσης» στη Συρία όταν συναντηθούν στην Αλάσκα αργότερα αυτόν τον μήνα.

Ο Lavrov και ο Tillerson έχουν ήδη συμφωνήσει να συνομιλήσουν στη διάρκεια του Αρκτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στο Φέρμπανκς της Αλάσκας στις 10 και 11 Μαΐου.

Η Μόσχα και η Ουάσινγκτον θα συνεχίσουν τις συζητήσεις για τη δημιουργία «ζωνών αποκλιμάκωσης» στη Συρία, εξήγησε ο Bogdanov.

«Αυτές οι επαφές και οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν», τόνισε. «Εξ όσων γνωρίζω το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει εκδώσει ανακοινώσεις υπέρ των αποτελεσμάτων (των συζητήσεων) στην Αστάνα».

Νωρίτερα ρωσικά πρακτορεία μετέδωσαν ότι ο Alexander Lavrentiev, ο ειδικός απεσταλμένος του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin για τη Συρία, δήλωσε ότι οι «ζώνες αποκλιμάκωσης» θα είναι κλειστές και για τα αεροσκάφη των ΗΠΑ και του διεθνούς συνασπισμού.

Η Ρωσία και το Ιράν, σύμμαχοι του Bashar al-Assad, και η Τουρκία, που υποστηρίζει τους αντάρτες, υιοθέτησαν χθες Πέμπτη στην Αστάνα ένα ρωσικό σχέδιο για την εμπόλεμη Συρία που έχει στόχο τη δημιουργία ασφαλών ζωνών ώστε να εγκαθιδρυθεί μια βιώσιμη εκεχειρία σε πολλές περιοχές.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα