Κοινή αεροναυτική άσκηση Ελλάδας – Αιγύπτου στις 30 Ιουλίου

Στις 30 Ιουλίου ξεκινά  η «ΜΕΔΟΥΣΑ» με τις εν όρμω δραστηριότητές της στη ναυτική βάση Αλεξάνδρειας και στην αεροπορική βάση Jinkless και θα ακολουθήσουν οι εν πλω δραστηριότητες.

Τα βασικά αντικείμενα της συνεργασίας/συνεκπαίδευσης περιλαμβάνουν:

-Την βελτίωση της διαλειτουργικότητας των συμμετεχουσών μονάδων στο τακτικό επίπεδο.

-Την εξάσκηση ναυτικών δυνάμεων σε διαδικασίες ανθυποβρυχιακού και αντιαεροπορικού πολέμου, καθώς και πολέμου επιφανείας.

-Την εξάσκηση αεροπορικών δυνάμεων σε διαδικασίες προστασίας και προσβολής στόχων επιφανείας.

-Την αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών.

-Την εξάσκηση σε διαδικασίες έρευνας-διάσωσης (SAR), νηοψίας και ΜΙΟ (Maritime Interdiction Operations) και

-Την εκτέλεση ασκήσεως πυρών.

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα συμμετάσχουν με 2 φρεγάτες, ένα υποβρύχιο, 4 αεροσκάφη F-16, 1 αεροσκάφος C-130, ένα αεροσκάφος AWACS, ένα ελικόπτερο CHINOOK και προσωπικό μονάδων ειδικών επιχειρήσεων, ενώ οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις με ένα ελικοπτεροφόρο, ένα φρεγάτα,ένα υποβρύχιο, ένα πυραυλάκατο, 6 αεροσκάφη F-16, 1 αεροσκάφος C-130, ένα αεροσκάφος Ε2-C και προσωπικό μονάδων ειδικών επιχειρήσεων.

Την Τετάρτη 2 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η ημέρα διακεκριμένων επισκεπτών (DV Day), εν πλω, επί της φρεγάτας ΣΠΕΤΣΑΙ και του ελικοπτεροφόρου ENS ANWAR EL SADAT, με την παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη , του αρχηγού του ΓΕΕΔ της Αιγύπτου, αντιστρατήγου Mahmoud Hegazy, του αρχηγού ΓEN αντιναυάρχου Νικολάου Τσούνη και του αρχηγού του πολεμικού ναυτικού της Αιγύπτου, αντιναυάρχου Khaled Hassan Saeed.

Η άσκηση που εντάσσεται στο πλαίσιο της υφιστάμενης στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών θα ολοκληρωθεί στις 3 Αυγούστου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα