Κλειστές οι αγορές σε Αθήνα και Ευρώπη, κανονικά στην Ασία

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών και τα Χρηματιστήρια της Ευρώπης λόγω της Δευτέρας του Πάσχα των Καθολικών.

Αντίθετα, στις ΗΠΑ οι αγορές έκλεισαν μόνο τη Μεγάλη Παρασκευή, ενώ σήμερα οι συναλλαγές θα πραγματοποιηθούν κανονικά, παρότι το επενδυτικό ενδιαφέρον αναμένεται να είναι εξαιρετικά υποτονικό.

Στην Ασία, οι μετοχές αντέστρεψαν την ανοδική τους πορεία, με τον ιαπωνικό Nikkei να επιστρέφει τα κέρδη του τα τελευταία λεπτά των συναλλαγών.

Ο δείκτης έκλεισε με πτώση 0,3% στις 21.388 μονάδες. Στο πτωτικό κλίμα συνέβαλε ο δείκτης Tankan που καταρτίζει η Τράπεζα της Ιαπωνίας που έδειξε ότι η εμπιστοσύνη μεταξύ των μεγάλων κατασκευαστών της χώρας εξασθένισε για πρώτη φορά σε διάστημα δύο ετών στο τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου, καθώς είναι περισσότερο επιφυλακτικοί απέναντι στις επιχειρηματικές προοπτικές τους εν μέσω της ανατίμησης του γεν.

Τα κέρδη τους παραχώρησαν και οι κινεζικές μετοχές παρά την ώθηση από τους ανανεωμένους κανόνες της Κίνας που επιτρέπουν στις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας της Κίνας να επιστρέψουν στην κινεζική ενδοχώρα, ένας παράγοντας που συνεχίζει να τροφοδοτεί την αισιοδοξία στις αγορές αυτές. Ο Shanghai Composite χάνει 0,16%.

Η δραστηριότητα των κινεζικών εργοστασίων αναπτύχθηκε με το χαμηλότερο ρυθμό των τελευταίων πέντε μηνών το Μάρτιο, σύμφωνα με τον μεταποιητικό δείκτη Caixin. Ο δείκτης υποχώρησε στις 51 μονάδες, από 51,6 μονάδες προηγουμένως.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 έχασε 0,52%, ενώ ο Kospi της Νότιας Κορέας έκλεισε στο -0.07%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα