ΚΚΕ: Αισχρή η προσφυγή αναίρεσης της καταδικαστικής απόφασης για τη Μανωλάδα

Αισχρή πολιτική πράξη, η οποία θα την ακολουθεί για πάντα αποτελεί «η κατάθεση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αίτησης επανεξέτασης της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που δικαίωνε τους 42 μετανάστες εργάτες γης για τις συνθήκες δουλειάς στη Μανωλάδα. Είναι σα να “πυροβολούνται” για δεύτερη φορά οι μετανάστες εργάτες γης, που είχαν δεχτεί τα δολοφονικά πυρά των μπράβων των μεγαλοαγροτών στα δουλοχώραφα της Μανωλάδας», αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ.

«Με την πράξη αυτή, η κυβέρνηση δικαιώνει το καθεστώς δουλείας και εργοδοτικής τρομοκρατίας σε βάρος των μεταναστών εργατών. Τα συμφέροντα των μεγαλοαγροτών ήθελε να εξυπηρετήσει η κυβέρνηση και όταν νομοθέτησε την εκμετάλλευση των εργατών γης μέσω του εργόσημου, χωρίς να τους δίνει το δικαίωμα να αποκτήσουν άδειες παραμονής, κρατώντας τους σε καθεστώς παρανομίας και ομηρίας», προστίθεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

«Ο κάθε εργαζόμενος, νέος, άνεργος, ειδικά οι μετανάστες και πρόσφυγες εργάτες, πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να βάλουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο ίδιο “κάδρο” με τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Να παλέψουν οργανωμένα μέσα από τις γραμμές του ταξικού εργατικού κινήματος, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, σε ρήξη με τα καπιταλιστικά συμφέροντα, το κράτος και τα κόμματα που τα υπηρετούν», καταλήγει το ΚΚΕ.

Πάντως με εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης, σήμερα, ανακαλείται το αίτημα της Ελλάδος για επανεξέταση της εν λόγω υπόθεσης ενώ η γενική γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης Μαρία Γιαννακάκη υποστήριξε ότι το αίτημα για επανεξέταση έγινε «χωρίς καμία έγκριση και ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα