ΚΚΕ: «Άλλη μια συμφωνία, άλλη μια λεηλασία, φτάνει πια!».

Θα έρθουν νέες περικοπές σε συντάξεις και εργασιακά δικαιώματα δηλώνει το ΚΚΕ.
Την θέση ότι η νέα συμφωνία που πρόκειται να υπογράψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα κλιμακώσει την επίθεση απέναντι σε μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους, σε όλο τον λαό, καθώς φέρνει νέες ανατροπές σε εργασιακά δικαιώματα, νέες περικοπές στις συντάξεις, νέα επίθεση στο λαϊκό εισόδημα, μέσω της φοροληστείας διατυπώνει το ΚΚΕ σε φυλλάδιο του με τίτλο «Άλλη μια συμφωνία, άλλη μια λεηλασία, φτάνει πια!».
Το ΚΚΕ αναφέρει πως η νέα συμφωνία προετοιμάζει το αντιλαϊκό πλαίσιο για μετά το 2018 και επισημαίνει ότι τα νέα μέτρα «δεν είναι μόνο οι απαιτήσεις των δανειστών, όπως τα παρουσιάζει η κυβέρνηση, για να στηρίξει μια ακόμη φορά το παραμύθι της σκληρής διαπραγμάτευσης», αλλά «είναι κατευθύνσεις της ΕΕ, του ΔΝΤ, του ΟΟΣΑ που εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες».
«Είναι οι απαιτήσεις των βιομηχάνων, εφοπλιστών, μονοπωλίων στη χώρα μας, προϋπόθεση για να στηριχτεί η κερδοφορία τους.
Γι’ αυτό και το κεφάλαιο είναι το μόνο που μπορεί να πανηγυρίζει για το κλείσιμο της αξιολόγησης» τονίζει το ΚΚΕ, το οποίο χαρακτηρίζει κοροϊδία τα περί «αντιμέτρων» και «δίκαιης ανάπτυξης» τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «όποια αντίμετρα υπάρξουν, εάν κι εφόσον υπάρχει υπεραπόδοση των αντιλαϊκών μέτρων, θα κατευθύνονται στη διαχείριση της πιο ακραίας φτώχειας».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπατά όταν ισχυρίζεται ότι καθυστερεί την αξιολόγηση, γιατί διαπραγματεύεται σκληρά.
Για την ικανότητά του στη “βρώμικη δουλειά” παίρνει τα εύσημα από την ΕΕ.
Του αναγνωρίζουν ότι έχει κάνει περισσότερες μεταρρυθμίσεις από τις προηγούμενες κυβερνήσεις» αναφέρει το ΚΚΕ προσθέτοντας ότι «η ΝΔ προβάλλει την προσήλωσή της στην αντιλαϊκή πολιτική, ότι δεν έχει τις αγκυλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η ίδια θα έκλεινε πιο γρήγορα την αξιολόγηση, γιατί δήθεν – όσο αργεί – ανεβαίνει ο λογαριασμός».
Το ΚΚΕ κάνει λόγο για μοιρασμένους ρόλους μεταξύ των κομμάτων ώστε να εγκλωβίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια στα νέα κάλπικα δίπολα και υπογραμμίζει ότι «η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστικά κόμματα δεν βρίσκονται απέναντι από την κυβέρνηση, αλλά μαζί της, στην ίδια όχθη» τονίζοντας ότι «μαζί, άλλωστε, έχουν ψηφίσει και το 3ο μνημόνιο».
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα