Κατρούγκαλος:Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην προχωρήσει σε ακόμη μία οριζόντια μείωση συντάξεων

images (1)

O υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος,ο οποίος παρουσιάζει την Παρασκευή την κυβερνητική πρόταση στους θεσμούς,σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών,δήλωσε πως δεν υπάρχει περίπτωση να εισαχθούν εισοδηματικά κριτήρια στην απονομή συντάξεων.

Οκ.Κατρούγκαλος είπε ότι  το νέο μνημόνιο ζητά να περικοπεί ακόμη μισή μονάδα του ΑΕΠ από την ετήσια χρηματοδοτική δαπάνη (περίπου 900.000 ευρώ), εξηγώντας ότι ήδη η υποχρεωτική «προσαρμογή» που ζητούν οι δανειστές έχει επιτευχθεί.Όπως ξεκαθαρίζει οι όποιες περικοπές δεν θα είναι οριζόντιες και είναι πιθανόν να αποφευχθούν με ισοδύναμες εξοικονομήσεις εισφορών ενώ αναφέρει «Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην προχωρήσει  σε ακόμη μία (την ενδέκατη!) οριζόντια μείωση συντάξεων, αλλά να εξοικονομήσει πόρους και δαπάνες από τη νέα αρχιτεκτονική του συστήματος».

Παράλληλα,ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε ότι το πόρισμα της Επιτροπής Σοφών δεν αποτελεί θέση της κυβέρνησης, αλλά και δεν έχει σχέση με το νεοφιλελεύθερο μοντέλο της Χιλής. Η ουσία κατά τον υπουργό είναι να ενοποιηθεί και να εξορθολογιστεί το «λεηλατημένο και άδικο από τις παλαιοκομματικές κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα, χωρίς να θυσιάζονται τα δικαιώματα της νέας γενιάς».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα