Καταθέτουν συγγενείς και φίλοι του 15χρονου από την Αργυρούπολη

Τις πρώτες καταθέσεις από συμμαθητές και καθηγητές του 15χρονου ο οποίος τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής έδωσε τέλος στη ζωή του στην Αργυρούπολη, έλαβαν οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, την Τετάρτη.

Στόχος των αστυνομικών είναι να διαπιστώσουν αν ο 15χρονος υπέστη σχολικό εκφοβισμό για μεγάλο χρονικό διάστημα και να στοιχειοθετήσουν αν αυτός ήταν ο λόγος που οδηγήθηκε στην αυτοχειρία.

«Δεν μπορούμε να βγάλουμε το συμπέρασμα πως πρόκειται για μπούλινγκ. Θα λέγαμε ωστόσο πως δεν προκύπτει τουλάχιστον από την ανάλυση που έκαναν οι ψυχολόγοι της ΕΛ.ΑΣ. πως πρόκειται για μια τέτοια περίπτωση. Πρόκειται για ένα νεαρό παιδί, το οποίο αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα», λένε στον Ελεύθερο Τύπο, ανώτατοι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Δεν καταθέτουν ακόμη οι γονείς του

Άγνωστο παραμένει ακόμη το πότε θα καταθέσουν οι γονείς του νεαρού, οι οποίοι ακόμα βρίσκονται σε κατάσταση σοκ μετά την απώλεια του γιου τους. «Δεν ξέραμε κάτι. Δεν μας είχε πει πως κάτι τον απασχολούσε», φέρεται να ήταν τα πρώτα τους λόγια στους άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής οι οποίοι έφτασαν στο σημείο όταν κλήθηκαν, λίγο μετά το συμβάν.

Ερωτήματα προκαλεί ωστόσο το σημείωμα που άφησε λίγο πριν δώσει τέλος στη ζωή του στο οποίο κατονόμασε έξι συμμαθητές του, λέγοντας πως «με κατέστρεψαν, καταστρέψτε τους». Αυτό αποτελεί έως τώρα τη μοναδική ένδειξη σχολικού εκφοβισμού που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί, εκτός από τα όσα έχουν δηλώσει -ανώνυμα- ορισμένοι από τους συμμαθητές του στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τις τελευταίες μέρες.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα