Κέρδος 7,1 δισ. δολ. για τους επενδυτές, που σορτάρουν την Κίνα

Πληθαίνουν τα στοιχήματα των επενδυτών κατά των μετοχών και των νομισμάτων της Κίνας όσο εντείνεται εμπορική αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ.

Εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων, μεταξύ των οποίων η Invesco, αυξάνουν θέσεις σε πονταρίσματα, που θα τους προσφέρουν κέρδη εάν το γιουάν συνεχίσει να υποτιμάται, ενώ επενδυτικές όπως οι Muddy Waters Research and Blue Orca Capital LLC έχουν παραδεχθεί ότι σορτάρουν κινεζικές μετοχές.

Το κινεζικό νόμισμα καταγράφει απώλειες άνω του 5% έναντι του αμερικανικού δολαρίου από τις αρχές του έτους, ενώ ο Σύνθετος Δείκτης στη Σαγκάη έχει υποχωρήσει περισσότερο από 17%. Η S3 Partners υπολογίζει ότι οι επενδυτές έχουν ήδη βγάλει κέρδος 7,1 δισ. δολαρίων στοιχηματίζοντας κατά εταιρειών της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε αντίθεση με το 2017. Πέρυσι όσοι επέλεξαν να σορτάρουν κινεζικό ενεργητικό είχαν απώλειες, καθώς το γιουάν ανατιμήθηκε 7% έναντι του δολαρίου, ο Σύνθετος Δείκτης στη Σαγκάη ανέκαμψε αισθητά και ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ έκανε «άλμα» 36%.

 

Πηγή: WSJ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα