Κέρδη στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Τις 800 μονάδες επιχειρεί να ανακτήσει σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, καταγράφοντας σημαντικά κέρδη και ακολουθώντας το θετικό κλίμα που κυριαρχεί στις διεθνείς αγορές, μετά και την ανάκαμψη της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,17% στις 799,30 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3,71 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 1,05% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.052,84 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 1,82% στις 811,36 μονάδες.

Το ισχυρό ράλι ανόδου της Wall Street στη χθεσινή συνεδρίαση (Dow Jones +2,85% και S&P 500 +2,72%), έδωσε ώθηση τόσο στις ασιατικές όσο και στις ευρωπαϊκές αγορές, με αφορμή την ανακοίνωση της κινεζικής κυβέρνησης ότι προτίθεται να προχωρήσει σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ για το ζήτημα του εμπορίου, προκειμένου να αποφευχθεί ένας εμπορικός πόλεμος μεταξύ των δύο χωρών.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας ήρθε σε μία περίοδο αυξημένης ανησυχίας αναφορικά με έναν ενδεχόμενο εμπορικού πολέμου που θα μπορούσε να προκληθεί ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως. Έτσι κάμφθηκαν οι ανησυχίες, με τους επενδυτές να βρίσκουν ευκαιρία να προσθέσουν ρίσκο στα χαρτοφυλάκιά τους, ωθώντας υψηλότερα τις αγορές.

Το θετικό κλίμα στις διεθνείς αγορές μεταφέρεται και στο ΧΑ, το οποίο είχε υπερπιεστεί έως τις 777 μονάδες. Σήμερα δοκιμάζει τις δυνάμεις του στις 800 μονάδες, οι οποίες όμως θα απαιτήσουν σύμφωνα με τους τεχνικούς αναλυτές τόσο αύξηση του τζίρου, όσο και κάποιου εσωτερικού καταλύτη που να βελτιώσει την ψυχολογία των επενδυτών.

Σύμφωνα με χρηματιστηριακές πηγές, δεν υπάρχει κάποιος λόγος που θα εμποδίσει την αγορά να ανακτήσει τις 800 μονάδες, όσο μάλιστα τα αποτελέσματα των εισηγμένων, η ανακοίνωση των οποίων βρίσκεται σε εξέλιξη, δίνουν μια θετική αίσθηση στην αγορά. Ωστόσο, για να μπορέσει ο Γενικός Δείκτης να κινηθεί υψηλότερα από την αντίσταση, θα πρέπει να βελτιωθεί ο τζίρος, ώστε να δημιουργηθούν νέες βάσεις γύρω από ένα επίπεδο που μπορεί να αποτελέσουν το έναυσμα για συνέχιση της ανοδικής αντίδρασης.

Στο ταμπλό τώρα, η ΕΧΑΕ, η Aegean, η Εθνική, η Πειραιώς και η Τιτάν σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 2%, ενώ άνω του 1% είναι η άνοδος σε Eurobank, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Λάμδα, Jumbo, Βιοχαλκο, Alpha Bank, ΑΔΜΗΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Grivalia, Μυτιληναίος και Folli Follie.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ, Σαράντης, ΕΥΔΑΠ και Motor Oil, με τον ΟΛΠ να μην έχει ακόμη πρόσημο, αλλά και την ΕΕΕ να μην έχει κάνει πράξη ακόμη…

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα