Κέρδη στις συναλλαγές της Ασίας

Οι μετοχές της Νότιας Κορέας ηγήθηκαν των κερδών στις συναλλαγές της Ασίας σήμερα, καθώς οι επενδυτές στην περιοχή ακολούθησαν το παγκόσμιο ράλι των μετοχών, που ακολούθησε των αργιών.

Ο νοτιοκορεάτικος Kospi ενισχύεται κατά 2%, αγγίζοντας ιστορικά υψηλά επίπεδα, μετά τη χτεσινή αργία, κατά την οποία το χρηματιστήριο της Νότιας Κορέας παρέμεινε κλειστό. Η μετοχή που υπεραπέδωσε ήταν αυτή της Samsung Electronics, καθώς οι επενδυτές τρέχουν να αγοράσουν μετοχές, πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γ’ τριμήνου της εταιρείας την Παρασκευή.

Στον αντίποδα, με τη γεωπολιτική ένταση να επιμένει, οι μετοχές του ταξιδιωτικού κλάδου υπέστησαν πιέσεις, με τις Lotte Tour και Korean Air Lines να υποχωρούν περισσότερο από 2%.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei κέρδισε 0,5%, βρίσκοντας στήριξη στις μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η Mitsubishi Motors κέρδισε 1,63%, ενώ η Toyota Motors σημείωσε άνοδο 1,47%.

Ωστόσο, οι ιαπωνικές μετοχές από τον κλάδο της ενέργειας υπέστησαν sell off, μετά από την ισχυρή πτώση ύψους 2% του αμερικανικού πετρελαίου την Παρασκευή. Η Japan Petroleum έχασε 2,75% και η Inpex Corp. υποχώρησε κατά 1,36%.

Στην Αυστραλία ο S&P ASX/200 παραμένει σχεδόν αμετάβλητος, ενώ στη Νέα Ζηλανδία ο NZX 50 κερδίζει 0,34%, προσεγγίζοντας νέα ιστορικά υψηλά. Στη Σιγκαπούρη ο Straits Times χάνει 0,1% και στην Ταϊβάν οι αγορές παραμένουν και σήμερα κλειστές λόγω αργίας.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng κερδίζει 0,5%, ενώ ο Shanghai Composite υποχωρεί οριακά. Η αυτοκινητοβιομηχανία Geely χάνει 0,2% στις συναλλαγές του Χονγκ Κονγκ παρά τις πωλήσεις-ρεκόρ του Σεπτεμβρίου, ενώ η Tencent ενισχύεται κατά 0,6%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα