Κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές

Την πορεία της Wall Street και της Ασίας ακολουθούν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι άμβλυνση των φόβων γύρω από το ξέσπασμα ενός εμπορικού πολέμου, αναζωπυρώνει την αγοραστική διάθεση στις διεθνείς αγορές.

Συγκεκριμένα, στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 ενισχύεται κατά 1,3%, ενώ ο Euro Stoxx 50 σημειώνει κέρδη της τάξης του 1,47%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός Dax κερδίζει 1,52%, ο γαλλικός CAC σημειώνει άνοδο της τάξης του 1,33%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,35%. Κέρδη άνω του 1% (1,26%) και για τον ελβετικό SMI.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX κερδίζει 0,72%, ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει κέρδη ύψους 1,34% και ο πορτογαλικός PSI 20 ενισχύεται κατά 1,38%.

Στα επιχειρηματικά νέα, η Deutsche Bank ετοιμάζεται να απομακρύνει από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου τον John Cryan, λιγότερο από δύο χρόνια στην θητεία του, σύμφωνα με δημοσίευμα των Times.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η τράπεζα φέρεται να έχει προσεγγίσει ήδη στελέχη άλλων τραπεζικών κολοσσών, μεταξύ των οποίων και τον αντιπρόεδρο της Goldman Sachs, Richard Gnodde, ο οποίος όμως εκτιμάται ότι μάλλον απέρριψε την προσφορά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα