Κέρδη στις ασιατικές αγορές

Σε ανοδικό έδαφος κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Παρασκευή σε κλίμα αισιοδοξίας ότι ΗΠΑ και Κίνα σημειώνουν πρόοδο για την επίλυση των εμπορικών τους διαφορών.

Η αισιοδοξία ακολουθεί την ανακοίνωση της κινεζικής κυβέρνησης ότι ο αντιπρόεδρος Liu He θα ταξιδέψει στην Ουάσινγκτον για τις εμπορικές συνομιλίες που θα διεξαχθούν στις 30 και 31 Ιανουαρίου.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η συμμετοχή του Liu στις συνομιλίες αποτελεί ένδειξη ότι σημειώθηκε πρόοδος στον πρώτο γύρο των συνομιλιών που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο νωρίτερα αυτό τον μήνα. Δημοσίευμα της Wall Street Journal αναφέρει εξάλλου ότι ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin είναι πρόθυμος να αποσύρει ορισμένους δασμούς σε κινεζικά αγαθά, αν και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι συνεχίζουν να εκφράζουν αντιρρήσεις.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύεται σε ποσοστό 1,3% στις 20.666,07 μονάδες. Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στην Ιαπωνία έδειξαν ότι ο πληθωρισμός δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις, οδηγώντας την κεντρική τράπεζα της χώρας ακόμα πιο μακριά από τον επίσημο στόχο του 2%. Ειδικότερα, οι τιμές αυξήθηκαν 0,3%, επιβραδύνοντας σημαντικά από τον προηγούμενο μήνα όταν είχαν αυξηθεί 0,8%, καθώς η βουτιά στο κόστος των τροφίμων αντιστάθμισε την άνοδο στην ενέργεια.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κερδίζει 1,15%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite σημειώνει άνοδο 1,4%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας κερδίζει 0,8%, ενώ στην Ταιβάν ο δείκτης TAIEX κερδίζει 0,5%. Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P-ASX ενισχύθηκε κατά 0,5%, ενώ ο NZX 50 της Νέας Ζηλανδίας κατέγραψε μικρότερα κέρδη 0,2%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα