Κέρδη άνω του 2% στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Χρειάστηκαν επτά ημέρες συνεχούς πτώσης και απώλειες διψήφιων ποσοστών στους περισσότερους τίτλους για να καταφέρει σήμερα μια ηχηρή ανοδική αντίδραση το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο επιχειρεί να ανακτήσει τις 700 μονάδες.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 2,10% στις 702,20 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στο 2,2 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 2,20% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.838,56 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 3,72% στις 657,02 μονάδες.

Δυναμική αντίδραση με κέρδη άνω του 2% στο Χρηματιστήριο

“Μπροστάρηδες” στην αντίδραση οι τραπεζικές μετοχές σήμερα, μετά από ένα 7ήμερο κατά το οποίο ο κλάδος πρωταγωνίστησε στο sell off. Άλλωστε δεν είναι νέο το στοιχείο ότι ο τραπεζικός κλάδος είναι αυτός που συγκρατεί την αγορά σε χαμηλά επίπεδα, παρά τα υπερπουλημένα επίπεδα που βρίσκεται, αλλά και εκείνος που θα την βγάλει στο δρόμο για μια πιθανή αντίδραση.

Πάντως, η αγορά δείχνει να έχει ικανοποιηθεί από την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, παρά το γεγονός ότι δεν ακούστηκαν κάποιες πρωτοβουλίες που θα στηρίξουν την αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας. Αυτό άλλωστε που φοβόταν και είχε αποτυπώσει και στο ταμπλό ήταν η χαλάρωση της δημοσιονομικής προσπάθειας και η παροχολογία, κάτι που θα εκτροχίαζε την όποια πρόοδο είχε συντελεστεί.

Έτσι, όπως σχολιάζει και ειδική ανάλυση στο Capital.gr, στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός περιορίστηκε σε εξαγγελίες που ακούγονται όμορφα αλλά επί της ουσίας είναι πολύ περιορισμένης επίδρασης στα εισοδήματα νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Αξιοσημείωτο είναι ότι ενώ είχε ανακοινωθεί ότι θα θεσπιστούν μόνιμες φοροελαφρύνσεις 770 εκατ. ευρώ για το 2019, το φορολογικό πακέτο που ανακοινώθηκε δεν ξεπερνά για το 2019 ούτε τα 100 εκατομμύρια.

Τεχνικά τώρα, σε επίπεδο Γενικού Δείκτη, σύμφωνα με τον Απ. Μάνθο της “Δυναμική Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ”, αλλαγή στο υπάρχον πλαγιοκαθοδικό σκηνικό θα μπορούσε να προκληθεί με τη αποτύπωση ενός επιβεβαιωμένου πατήματος πάνω στο επίπεδο των 677 με 690 μονάδων, θέτοντας έτσι τις βάσεις για μια κίνηση προς το διαγραμματικό επίπεδο αλλαγής τάσης των 745 με 760 μονάδων.

Στο ταμπλό τώρα, η Eurobank και η Alpha Bank σημειώνουν κέρδη 4,55% και 4,01% αντίστοιχα, ενώ άνω του 3% είναι η άνοδος σε ΔΕΗ, Βιοχάλκο, Εθνική και Πειραιώς. Ανώτερα του 2% είναι τα κέρδη σε ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ, ΑΔΜΗΕ, Aegean, ΕΧΑΕ, ΟΤΕ, Μυτιληναίος και ΓΕΚ Τέρνα.

Άνω του +1% κινούνται οι ΕΕΕ, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια, Φουρλής, Grivalia, Τιτάν και Jumbo, ενώ μικρά κέρδη καταγράφουν οι Σαράντης και Motor Oil.

 

πηγή  capital.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα