Ιρλανδία: Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά από το 3.600 π.Χ.

Τα κόκαλα βρήκε ένας άνδρας ο οποίος αποφάσισε να διασχίσει το σπήλαιο – Μόλις αντίκρισε το θέαμα κάλεσε αμέσως την αστυνομία

Ανθρώπινα οστά εντοπίστηκαν διάσπαρτα σε ένα απομονωμένο σπήλαιο στην Ιρλανδία προκαλώντας το ενδιαφέρον των ερευνητών για την προέλευσή τους. Τα κόκαλα βρήκε ένας άνδρας ο οποίος αποφάσισε να διασχίσει το σπήλαιο. Μόλις αντίκρισε το θέαμα κάλεσε αμέσως την αστυνομία.

Οι εμπειρογνώμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως δεν αποτελούν απόδειξη ενός εγκλήματος που έχει πραγματοποιηθεί πρόσφατα. Αντίθετα, επιβεβαίωσαν πως μερικά από τα οστά χρονολογούνται από το 3.600 π.Χ., σύμφωνα με τους Irish Times.

Οι επιστήμονες του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ιρλανδίας ανέλυσαν το εύρημα σημειώνοντας πως κατά πάσα πιθανότητα ανήκουν σε ενήλικες και παιδιά. Όπως παράλληλα εξήγησαν, μάλλον τοποθετήθηκαν στη σπηλιά στο πλαίσιο ενός τελετουργικού αντί για τον τόπο ταφής τους.
«Μονάχα ένα πολύ μικρό κομμάτι σκελετού βρέθηκε εκεί γύρω», αναφέρει η Marion Dowd, μία εκ των αρχαιολόγων που συμμετείχε την έρευνα, ενώ συμπλήρωσε πως δίπλα από τα οστά βρέθηκαν και κομμάτια χαλαζία.

Να σημειωθεί πως το εν λόγω σπήλαιο βρίσκεται στο βουνό Ben Gorm στο δυτικό τμήμα της χώρας.

«Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα απομονωμένο μέρος και σίγουρα γι′ αυτό το επέλεξαν αυτοί που τοποθέτησαν τα οστά», τόνισε μιλώντας στους Irish Times ο επικεφαλής της έρευνας Michael McDonagh. Τα κόκαλα θα μεταφερθούν μάλλον στο Εθνικό Μουσείο αλλά δεν θα εκτεθούν στο κοινό.

Τη σημασία της ανακάλυψης επισήμανε ο Υπουργός Πολιτισμού της χώρας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα