Ιράκ: Επίθεση στην Παλιά Πόλη της Μοσούλης (βίντεο)

Οι ιρακινές δυνάμεις άρχισαν την επίθεση στην Παλιά Πόλη της Μοσούλης, όπου έχουν οχυρωθεί οι τζιχαντιστές της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος», δήλωσε σήμερα ο στρατηγός Αμπντελαμίρ Γιαράλα.

«Οι ιρακινές δυνάμεις πραγματοποίησαν έφοδο στην παλιά πόλη», ανέφερε σε ανακοίνωση. Η ανακατάληψη αυτής της ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένης περιοχής με τους στενούς δρόμους θεωρείται καθοριστικής σημασίας για τις κυβερνητικές δυνάμεις, στην προσπάθειά τους να επανακτήσουν το σύνολο της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Ιράκ.

Η ιστορική περιοχή είναι η τελευταία που τελεί υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών στη βόρεια ιρακινή πόλη, η οποία ήταν η πρωτεύουσά τους στο Ιράκ.

Ειδικές δυνάμεις προωθούνται από τα δυτικά και άνδρες της ιρακινής ομοσπονδιακής αστυνομίας απ’ το νότιο μέτωπο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ περίπου 100.000 άμαχοι έχουν εγκλωβιστεί στην Παλιά Πόλη και οι αρχές τους έχουν καλέσει να εγκαταλείψουν την περιοχή αν μπορούν.

Περίπου 230 άμαχοι σκοτώθηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες στη δυτική Μοσούλη, κάποιοι από αεροπορικούς βομβαρδισμούς και επιθέσεις με ρουκετοβόλα, άλλοι από τα πυρά ελεύθερων σκοπευτών του «Ισλαμικού Κράτους», ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν.

Οι Ιρακινές δυνάμεις ανέφεραν στο BBC ότι αγνοούν πόσοι μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης παραμένουν ταμπουρωμένοι στην Παλιά Πόλη. Κάτοικοι, που κατάφεραν πρόσφατα να αποδράσουν, περιέγραψαν δραματικές συνθήκες, με μεγάλες ελλείψεις σε τρόφιμα και νερό.

Η υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ ιρακινή επίθεση για την ανακατάληψη της Μοσούλης εισήλθε χθες στον ένατο μήνα.

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα