Θρήνος και βουβός πόνος σε όλη την Ελλάδα για την τραγωδία της φωτιάς…

Τους 81 έφτασαν οι νεκροί, ενώ οι συνάνθρωποι μας που αγνοούνται ξεπερνούν τους 100. Οι τραυματίες είναι 164 ενήλικες εκ των οποίων οι 10 είναι σε σοβαρή κατάσταση και διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, αφού ένας αποσωληνώθηκε και τα παιδιά αυξήθηκαν σε 23.

Στα νοσοκομεία έχουν παραμείνει νοσηλευόμενοι 74 ενήλικες. Όλοι τους νοσηλεύονται κυρίως στον Ευαγγελισμό και ακολουθεί, το Σισμανόγλειο, ΚΑΤ και το Αττικό Νοσοκομείο. Τα παιδιά, που ευτυχώς κανένα τους δεν βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται στο Παίδων Αγία Σοφία.

Στους 100 οι αγνοούμενοι

Μέχρι αυτή τη στιγμή, η Πυροσβεστική Υπηρεσία που συγκεντρώνει τις αναγγελίες για αγνοουμένους έχει δεχτεί κλήσεις για περισσότερους από 100.

Δεν έχει γίνει αναγνώριση ακόμη των θυμάτων άρα δεν γνωρίζει κανείς ακόμη αν ορισμένοι από τους αγνοούμενους συμπεριλαμβάνονται στο αριθμό των θυμάτων, πράγμα που θα σήμαινε ότι υπολείπονται περίπου 40 αγνοούμενοι.

Η αναγνώριση θα γίνει και με συνδρομή επιστημονικών μεθόδων όπου χρειαστεί, από κλιμάκια ιατροδικαστών που έχουν συσταθεί.

Έχουν ερευνηθεί τουλάχιστον 200 σπίτια

Διασώστες του Ερυθρού Σταυρού έχουν ήδη ερευνήσει σχεδόν 200 σπίτια στο Μάτι ενώ ερεύνησαν και μια φήμη που κυκλοφορούσε για θύματα σε ξενοδοχείο, με αρνητικά αποτελέσματα.

Στην περιοχή του Νέου Βουτζά, στο Μάτι και τη Ραφήνα οι διασώστες ψάχνουν να βρουν τυχόν θύματα περνώντας από πόρτα σε πόρτα και από σπίτι σε σπίτι.

Όσοι αναζητούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα και δεν τους βρίσκουν, καλούνται να επικοινωνήσουν με το «199» για να το αναφέρουν στην Πυροσβεστική, να καταγραφεί η περίπτωση και να λάβουν οδηγίες.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία

Η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λ. Μαραθώνος αποκαταστάθηκε. Κλειστή παραμένει η Ποσειδώνος στο Μάτι από το Κόκκινο Λιμανάκι μέχρι την διασταύρωση με την οδό Αγίου Ανδρέα. Κλειστή είναι επίσης η οδός Κυανής Ακτής στο Μάτι από την Λεωφόρο Μαραθώνος μέχρι την οδό Ποσειδώνος.

Οι επιχειρήσεις του Λιμενικού

Αναφορικά με τις επιχειρήσεις του Λιμενικού Σώματος, στην ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας μετά τη χθεσινή πυρκαγιά υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ στις ακτές του Αγίου Ανδρέα – Κόκκινο Λιμανάκι – Μάτι καθώς και στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Ραφήνας, συνεχίζουν να επιχειρούν συνολικά πλωτά μέσα του Λιμενικού καθώς και αρκετά ιδιωτικά σκάφη.

Έχουν περισυλλεγεί από ακτές και θάλασσα περισσότερα από 700 άτομα και έχουν μεταφερθεί με μέσα του Λιμενικού στο λιμένα Ραφήνας.

Επίσης, διάφορα αντικείμενα καθώς και χρηματικά ποσά έχουν εντοπιστεί και παραδοθεί από στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών στη Λιμενική Αρχή Ραφήνας. Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες που χρήζουν παροχής συνδρομής από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, μπορούν να καλούν στον αριθμό έκτακτης ανάγκης του Λιμενικού Σώματος “108”.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα