Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Σε ανοδικό έδαφος κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη στο θετικό κλίμα που ακολουθεί το χθεσινό κλείσιμο του S&P 500 στη Wall Street κοντά στα ιστορικά του υψηλά.

Ο ιαπωνικός Nikkei σημειώνει άνοδο 0,6% καθώς το γεν υποχωρεί έναντι των ανταγωνιστών του. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες αντλούν ώθηση από την διολίσθηση του γεν, με την Toyota να σημειώνει άλμα 2,2% και την Honda να κερδίζει 1,9%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημειώνει μικρά κέρδη 0,2%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα οι δείκτες σημειώνουν απώλειες μετά από κέρδη άνω του 1% τις δύο προηγούμενες ημέρες. Ο δείκτης Shanghai Composite χάνει 0,7%, ενώ ο Shenzhen Composite υποχωρεί σε ποσοστό 1,2%.

Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ ASX 200 χάνει 0,3%, ενώ στη Νέα Ζηλανδία ο NZX 50 κέρδισε 0,5% σκαρφαλώνοντας σε νέο ιστορικό υψηλό.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας κερδίζει 0,2% με τον τίτλος της Samsung να σημειώνει άλμα άνω του 3%. Στην Ταιβάν ο δείκτης Taiex καταγράφει μικρά κέρδη, ενώ οι αγορές σε Σιγκαπούρη, Μαλαισία και Ινδονησία παρέμειναν σήμερα κλειστές λόγω τοπικών αργιών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα