Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Μικρά κέρδη καταγράφουν σήμερα οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες παρά το αρνητικό lead από την Wall Street που έκλεισε χθες σε αρνητικό έδαφος, καθώς οι επενδυτές διατήρησαν επιφυλακτική στάση λόγω των φόβων για μία ενδεχόμενη παύση των λειτουργιών της κυβέρνησης (κυβερνητικό shutdown).

Ωστόσο, η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε πριν λίγες ώρες ένα σχέδιο νόμου που θα εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους και θα αποτρέψει την αναστολή της λειτουργίας ομοσπονδιακών υπηρεσιών ως τη 16η Φεβρουαρίου κι έστειλε το κείμενο αυτό στη Γερουσία, όπου όμως το μέλλον του θεωρείται αβέβαιο.

Στο ταμπλό, με άνοδο έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο Nikkei αυξήθηκε κατά 0,19% (+44,69 μονάδες) για να κλείσει στις 23.808,06 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix σημείωσε άνοδο 0,19% (+12,88 μονάδες) στις 1.889,74 μονάδες.

Στην υπόλοιπη Ασία, ο ASX 200 στην Αυστραλία υποχώρησε σήμερα κατά 0,15%, ενώ ο New Zealand στη Νέα Ζηλανδία ενισχύεται κατά 0,16%.

Θετικά πρόσημα στην Κίνα, με τον Shanghai Composite στην ηπειρωτική χώρα να σημειώνει κέρδη 0,27%, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχύεται κατά 0,09%. Κέρδη 0,72% καταγράφει το χρηματιστήριο της Ταιβάν, ενώ ο Kospi στη Νότια Κορέα κερδίζει 0,18%.

Στην αγορά των εμπορευμάτων, πτωτικά κινείται σήμερα η τιμή του πετρελαίου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα