Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Σε ανοδικό έδαφος κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Πέμπτη στον απόηχο των ανακοινώσεων της αμερικανικής Federal Reserve και μετά τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την πορεία του κινεζικού μεταποιητικού κλάδου.
Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ προσπάθησε χθες να καθησυχάσει τους επενδυτές, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να αναβάλει τις αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων τους επόμενους μήνες, επικαλούμενη τον αδύναμο πληθωρισμό.
“Η κατάσταση επιβάλει την υπομονή”, ανέφερε ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής. “Έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε υπομονή”.
Στα μάκρο της ημέρας, η επίσημη μέτρηση για τον κλάδο της μεταποίησης στην Κίνα βελτιώθηκε τον Ιανουάριο.
Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης PMI μετά από τέσσερις διαδοχικούς πτωτικούς μήνες ενισχύθηκε ελαφρώς στις 49,5 μονάδες τον Ιανουάριο από 49,4 μονάδες τον Δεκέμβριο, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας.
Ο δείκτης παρέμεινε πάντως κάτω από το επίπεδο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την επέκταση της δραστηριότητας από τη συρρίκνωση.
Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημειώνει άνοδο 1,1% στις 20.773,49 μονάδες.
Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κερδίζει 1,1%. Στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite ενισχύεται σε ποσοστό 0,4%, ενώ ο Shenzhen Composite υποχωρεί σε ποσοστό 0,5%.
Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει μικρές απώλειες 0,01%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P ASX 200 υποχωρεί σε ποσοστό 0,4% και ο TAIEX στην Ταιβάν σημειώνει οριακά κέρδη.
Από το μέτωπο των αποτελεσμάτων η Samsung Electronics Co. ανακοίνωσε πτώση σχεδόν 30% στα λειτουργικά κέρδη για το τελευταίο τρίμηνο λόγω της ασθενέστερης παγκόσμιας ζήτησης. Κατάφερε πάντως να καταγράψει κέρδη ρεκόρ για το σύνολο του έτους αν και προειδοποίησε ότι περιμένει τα ετήσια της κέρδη να υποχωρήσουν φέτος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα