Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Με θετικά πρόσημα κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια την Πέμπτη ακολουθώντας το ιστορικό ράλι της Wall Street χθες που οδήγησε τους δείκτες σε άλμα άνω του 5%.

Οι αγορές αντλούν ώθηση και από το ράλι του αργού το οποίο την Τετάρτη ενισχύθηκε 8% μετά τα χαμηλά 17 μηνών που σημείωσε τις προηγούμενες ημέρες.

Στο ταμπλό ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημειώνει άλμα 3,9% μετά την κατρακύλα της Τετάρτης σε ποσοστό 5%. Ο κλάδος της ενέργειας πρωταγωνιστεί στην άνοδο, με τις Inpex, Fuji Oil και Japan Petroleum Exploration να σημειώνουν ράλι.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί σε ποσοστό 0,5%. Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite χάνει 0,4%, ενώ ο Shenzhen Composite υποχωρεί σε ποσοστό 0,6% μετά τα απογοητευτικά μάκρο που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, τα κυβερνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι τα κέρδη του βιομηχανικού τομέα της Κίνας υποχώρησαν το Νοέμβριο για πρώτη φορά σε διάστημα σχεδόν τριών ετών.

Τα κέρδη υποχώρησαν 1,8% το Νοέμβριο από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, μετά από άνοδο 3,6% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία. Η τελευταία φορά που είχε καταγραφεί πτώση στα κέρδη των βιομηχανικών εταιρειών ήταν τον Δεκέμβριο του 2015 όταν είχε ανακοινωθεί ετήσια πτώση 4,7%.

Για την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου τα κέρδη εμφάνισαν άνοδο 11,8% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, μετά από άνοδο 16,3% στο 10μηνο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει οριακά κέρδη. Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P-ASX 200 σημείωσε άλμα 1,9%, ενώ οι δείκτες σε Ταΐβάν και Σιγκαπούρη κερδίζουν 1,7% και 1,6% αντίστοιχα.

Την Τετάρτη οι δείκτες της Wall Street κατέγραψαν ένα ξέφρενο ράλι κλείνοντας με τα υψηλότερα κέρδη σε διάστημα άνω των 10 ετών. Ο δείκτης S&P 500 σημείωσε άλμα 5%, ο βιομηχανικός Dow Jones πρόσθεσε 1.086 μονάδες καταγράφοντας το μεγαλύτερο ράλι στη ιστορία του, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κέρδισε 5,8%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα