Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Σε ανοδικό έδαφος κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Παρασκευή με τους επενδυτές να αντλούν αισιοδοξία από τα χθεσινά ρεκόρ στη Wall Street.

Ο ιαπωνικός Nikkei σημειώνει άνοδο 0,8%, ενώ ο Topix ενισχύεται 0,9% σε υψηλό τεσσάρων μηνών.

Τα κέρδη στην Ιαπωνία ακολουθούν την ανακοίνωση των τελευταίων στοιχείων για την πορεία του δομικού δείκτη τιμών καταναλωτή ο οποίος ενισχύθηκε 0,9% τον Αύγουστο σε ετήσια βάση, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται σε ποσοστό 1,4% έχοντας καταγράψει κέρδη στις πέντε από τις τελευταίες έξι συνεδριάσεις. Στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite σημειώνει άνοδο 1,8%, ενώ ο Shenzhen Composite κερδίζει 1,7%.

Η εμπορική διένεξη των ΗΠΑ με την Κίνα παραμένει στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών, με τους περισσότερους αναλυτές πάντως να εμφανίζονται απαισιόδοξοι για τις πιθανότητες αποκλιμάκωσης της έντασης πριν τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας εξέφρασε την ελπίδα του την Πέμπτη οι Ηνωμένες Πολιτείες να αλλάξουν την συμπεριφορά τους μετά την ανακοίνωση της Δευτέρας για την επιβολή ενός νέου πακέτου δασμών 200 δισ. δολ. σε κινεζικά προϊόντα.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει άνοδο 0,45%. Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX 200 ενισχύεται 0,4% με τον μεταλλευτικό κολοσσό Rio Tinto να κερδίζει 1,5% μετά την ανακοίνωση ενός σχεδίου επαναγορών μετοχών ύψους 3,2 δισ. δολ. Στη Νέα Ζηλανδία ο NZX 50 κερδίζει 0,2%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα