Θεοχαρόπουλος: Η χώρα θα βρίσκεται σε μια ασφυκτική μέγγενη μέχρι το 2024

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στον Alpha 98.9.«Η χώρα θα βρίσκεται σε μια ασφυκτική μέγγενη μέχρι το 2024, με μια θηλιά στο λαιμό, και δε βλέπω ότι μπορούμε να ξεφύγουμε αναπτυξιακά στο βαθμό που θα έπρεπε».

Σχολιάζοντας τα χαρακτηριστικά της συμφωνίας στο Eurogroup της Μάλτας, επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση συνέχισε μια διαπραγμάτευση χωρίς να κερδίσει κάτι από τον Φεβρουάριο και μετά καταλήγοντας σε μια συμφωνία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της. Βάζει μπροστά τις συντάξεις που αφορούν σε συγκεκριμένο τμήμα του πληθυσμού και αφήνει το αφορολόγητο για αργότερα, όταν πια πιθανότατα δε θα βρίσκεται στην εξουσία».

«Όλη η διαδικασία από τον Φεβρουάριο και μετά έγινε για να μπορέσει να διαρθρωθεί η συμφωνία με τέτοιο τρόπο ώστε να μην δημιουργήσει επιπλέον πρόβλημα στην κυβέρνηση, ενώ η λιτότητα θα συνεχίζεται».

Αναφερόμενος στα σενάρια εκλογών, ο κ. Θεοχάρης παρατήρησε ότι «και η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση λειτουργούν υπό καθεστώς υποκρισίας. Η αντιπολίτευση δεν ήθελε τις εκλογές για να μην πάρει εκείνη τα μέτρα, αλλά παρόλα αυτά τις ζητούσε, ενώ η κυβέρνηση έλεγε ότι διαπραγματεύεται χωρίς όμως να κερδίσει κάτι για τη χώρα. Παίρνει το ένα μέτρο μετά το άλλο χωρίς προοπτικές να ξεφύγει από αυτό το σπιράλ θανάτου».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα