Η χειρότερη ‘μέρα του έτους για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, κατέγραψαν σήμερα τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες της τελευταίας εβδομάδας, εν μέσω των εντεινόμενων γεωπολιτικών ανησυχιών.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με “βουτιά” 1% σε χαμηλό πέντε μηνών, ενώ σε εβδομαδιαία βάση, “διολίσθησε” κατά 2,6%.Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά κατά 1,08%, ο γαλλικός CAC 40 έχασε 1,06% και ο γερμανικός DAX σημείωσε πτώση 0,03%, ενώ και οι τρεις δείκτες κατέγραψαν απώλειες άνω του 2,3% σε εβδομαδιαίο επίπεδο. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB γνώρισε “βουτιά” 1,51%, ο ισπανικός IBEX 35 διαμορφώθηκε 1,60% χαμηλότερα και ο πορτογαλικός PSI 20 σημείωσε απώλειες 0,97%.

Στο γεωπολιτικό “μέτωπο”, ο Ντόναλντ Τραμπ επανήλθε σήμερα με νέες δηλώσεις, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη “οπλίσει” και είναι έτοιμες να αναλάβουν δράση. “Οι στρατιωτικές λύσεις είναι πλέον έτοιμες, κλειδωμένες και οπλισμένες [locked and loaded] εφόσον η Βόρεια Κορέα δράσει απερίσκεπτα”, αναφέρει σε μήνυμα του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος και προσθέτει: “Ελπίζω ο Kim Jong Un να βρει ένα άλλο μονοπάτι”.

Χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος απέστειλε ένα ακόμη αυστηρό μήνυμα προς τη Βόρεια Κορέα: Μάλλον η προειδοποίησή μου περί “φωτιάς και οργής” δεν ήταν αρκετά σκληρή, είπε ο Τραμπ, τονίζοντας πως αν η Βόρεια Κορέα σκεφτεί να επιτεθεί στους συμμάχους των Αμερικανών ή στις ΗΠΑ, θα της συμβούν πράγματα που ποτέ δεν θεωρούσε πιθανά. Μάλιστα, ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο προληπτικής επίθεσης. Αυτά αφ’ότου η Πιονγκγιάνγκ παρουσίασε λεπτομερές σχέδιο για την εκτόξευση τεσσάρων πυραύλων πάνω από την Ιαπωνία προς το αμερικανικό έδαφος του Γκουάμ στον Ειρηνικό.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα