«Η υπόθεση της ανεξαρτησίας της Σκωτίας ενισχύθηκε από το ”χάος του Brexit”»

 Το Brexit έθεσε υπό πίεση την ένωση των τεσσάρων εθνών του Ηνωμένου Βασιλείου
Η διαδικασία εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ ενίσχυσε την υπόθεση της ανεξαρτησίας της Σκωτίας, δήλωσε η πρωθυπουργός της περιοχής αυτής του Ηνωμένου Βασιλείου, Nicola Sturgeon.
Πάντως η ίδια απέφυγε να δεσμευθεί για τον ορισμό ημερομηνίας κατά την οποία θα διεξαχθεί ένα νέο δημοψήφισμα.
Η Σκωτία απέρριψε την ανεξαρτησία της με διαφορά 10% στο δημοψήφισμα του 2014 και έκτοτε οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν ότι οι υποστηρικτές της δεν έχουν αυξηθεί σημαντικά.
«Θα εξετάσουμε και πάλι το χρονοδιάγραμμα του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία μας, όταν ξεκαθαρίσει το τοπίο στη Βρετανία» δήλωσε η Sturgeon και  ενώ ξεκίνησε σήμερα (8/10) το τριήμερο συνέδριο του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας (SNP) στη Γλασκώβη.
«Οι άνθρωποι παρακολουθούν το χάος που κατακλύζει το Ηνωμένο Βασίλειο  και βλέπουν τη ζημιά που μπορεί να γίνει από αυτή την καταστροφή, που δεν είναι μόνο το Brexit, αλλά αυτή η ανίκανη και χαοτική προσέγγιση του Brexit  από την πρωθυπουργό της Βρετανίας Theresa May», είπε η Sturgenon στο BBC.
«Νομίζω ότι η υπόθεση για το μέλλον της Σκωτίας να βρεθεί στα χέρια της ίδιας της Σκωτίας  γίνεται όλο και ισχυρότερη κάθε ημέρα», πρόσθεσε.
Η Sturgeon η οποία είναι επικεφαλής της περιφερειακής κυβέρνησης της Σκωτίας, είδε το κόμμα της να χάνει περισσότερο από το ένα τρίτο των εδρών της στις εκλογές της Βρετανίας τον Ιούνιο 2017, με την προαναγγελία νέου δημοψηφίσματος για ανεξαρτησία.
Το Brexit έθεσε υπό πίεση την ένωση των τεσσάρων εθνών του Ηνωμένου Βασιλείου, επειδή η Σκωτία και η Βόρεια Ιρλανδία ψήφισαν να παραμείνουν ενώ η Ουαλία και η  Αγγλία επέλεξαν να αποχωρήσουν από την ΕΕ.
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα