Η Ρ.Αντωνοπούλου στη σύνοδο του ΟΗΕ

αρχείο λήψης

Στη Γενεύη όπου θα πραγματοποιηθεί η 56η Σύνοδος της Επιτροπής του ΟΗΕ για τα Οικονομικά, Κοινωνικά και Πολιτιστικά Δικαιώματα (5 και 6 Οκτωβρίου) βρίσκεται η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου. Κατά τις εργασίες της Συνόδου η ελληνική αντιπροσωπεία θα εξετασθεί επί της δεύτερης Περιοδικής Έκθεσης που συνέταξε η ελληνική κυβέρνηση το 2012 για τα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά δικαιώματα.

Συγκεκριμένα,η Ρ. Αντωνοπούλου θα αναφερθεί στις επιπτώσεις της δημοσιονομικής κρίσης και των πολιτικών λιτότητας στην άσκηση των δικαιωμάτων των Ελλήνων Πολιτών. Θα ενημερώσει και θα δώσει απαντήσεις σε ζητήματα που αφορούν στο δικαίωμα στην εργασία, αλλά και στο δικαίωμα σε δίκαιους και ευνοϊκούς όρους εργασίας.

Παράλληλα, η Ελληνίδα υπουργός θα κληθεί να παρουσιάσει τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της ανεργίας και ειδικά της μακροχρόνιας ανεργίας που πλήττει κυρίως τις γυναίκες και τους νέους. Στην Ελλάδα 6 στους 10 νέους είναι μακροχρόνια άνεργοι.

Όπως ανέφερε η Ρ. Αντωνοπούλου”Οι μισοί εκ των ανέργων που καταγράφονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι μακροχρόνια άνεργοι, ενώ στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 73,1 %. Επομένως, είναι μια καλή ευκαιρία για να δοθεί έμφαση στο μείζον πρόβλημα των μακροχρόνια ανέργων που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, όπου το ποσοστό της μακροχρόνιας ανεργίας σχεδόν πενταπλασιάστηκε τα τελευταία έξι χρόνια, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη”.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα