Η πρώτη κατάθεση Παπαδήμου για τον παγιδευμένο φάκελο

Ο Λουκάς Παπαδήμος έδωσε την πρώτη του κατάθεση και περιγράφει πώς ακριβώς έφτασε ο παγιδευμένος φάκελος στα χέρια του.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον «Ελεύθερος Τύπο», ο πρωην πρωθυπουργός εκφράζει την πεποίθησή του ότι ο φάκελος είχε όντως περάσει από έλεγχο.

Όπως αναφέρει, στην πρώτη τυπική κατάθεση που έδωσε την Τετάρτη το μεσημέρι στους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, μέσα στη μονάδα αυξημένης φροντίδας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, ο κ. Παπαδήμος φέρεται να είπε:

«Πίστευα ότι είχαν ελέγξει την αλληλογραφία μου, όπως έκαναν κάθε φορά. Η διαδικασία ήταν η συνηθισμένη».

«Αυτή που ερχόταν στο σπίτι μου την έπαιρνε ο αστυνομικός και προέβαινε σε έλεγχό της στη Βουλή, ενώ εκείνη που ερχόταν στην Ακαδημία Αθηνών ή στην Τράπεζα της Ελλάδος, ο έλεγχός της γινόταν στην τράπεζα. Το ίδιο είχε γίνει και την περασμένη Πέμπτη», σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Όταν μπήκα στο αυτοκίνητο η αλληλογραφία ήταν εκεί και θεώρησα ότι είχε περάσει από την διαδικασία ελέγχου, όπως γινόταν πάντα».

Ουσιαστικά ο Παπαδήμος επιβεβαίωσε τη διαδρομή του εκρηκτικού φακέλου έως τη στιγμή που τον πήρε στα χέρια του, ενώ στη συνέχεια περιέγραψε τη στιγμή της ανάφλεξης.

Ανέφερε πως είχε το φάκελο στον δεξιό του μηρό, διαπίστωσε με την αφή ότι το περιεχόμενο ήταν λίγο σκληρό, ενώ διέκρινε το διπλωμένο χαρτόνι που έμοιαζε με εξώφυλλο CD και όταν το άνοιξε ακολούθησε ο ήχος της ανάφλεξης και η φωτιά.

Ο πρώην Πρωθυπουργός, σε πρώτη φάση δεν θυμάται το όνομα του φερόμενου αποστολέα, ενώ επιφυλάχθηκε να καταθέσει συμπληρωματικά ό,τι μπορέσει να ανασύρει από τη μνήμη του.

Σημειώνεται ότι ο φάκελος είχε φτάσει ταχυδρομικώς την Τετάρτη, 24 Μαϊου, στο σπίτι του κ. Παπαδήμου και ο ταχυδρόμος τον άφησε στο πεζοδρόμιο μπροστά στην άδεια σκοπιά.

Από το κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι πέρασε την προηγούμενη μέρα, με όλη την αλληλογραφία από το εξωτερικό για το κέντρο της Αθήνας.

Καλή η κατάσταση υγείας του

Η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται καλή από τους γιατρούς.

Στη ΜΑΦ τον επισκέπτεται καθημερινά και σύμφωνα με το καθορισμένο πρόγραμμα του επισκεπτηρίου η σύζυγός του, Σάνα Ίνγκραμ.

Οι θεράποντες χειρουργοί παρακολουθούν με καθαρισμούς και αλλαγές το βαθύ τραύμα που έχει στον δεξί μηρό του -και το οποίο προκλήθηκε από την έκρηξη του φακέλου που κρατούσε.

Ο κ. Παπαδήμος λαμβάνει ισχυρή ενδοφλέβια αντιβίωση προκειμένου το τραύμα να θωρακιστεί έναντι μικροβίων, ιδίως ενδονοσοκομειακών.

Εκτιμούν, ωστόσο, ότι το επόμενο 24ωρο κι εφόσον η κατάσταση του παραμένει στο ίδιο σταθερό, ικανοποιητικό επίπεδο, ο ασθενής θα εξέλθει από τη ΜΑΦ για να συνεχιστεί η νοσηλεία του σε θάλαμο του 10ου ορόφου του νοσοκομείου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα