Η κατεύθυνση του…Ποταμιού αλλάζει από σήμερα το πολιτικό σκηνικό;

Κρίσιμες αποφάσεις καλείται να πάρει και να ανακοινώσει τη σημερινή μέρα το Ποτάμι, καθώς τα στελέχη του κόμματος θα βρεθούν μπροστά στο ερώτημα της παραμονής η της αποχώρησης από το Κίνημα Αλλαγής.

Με το δεύτερο σενάριο να θεωρείται ως η πιθανότερη κατάληξη τις τελευταίες ώρες, συνέρχονται σήμερα τα στελέχη του κόμματος, στην 8η Σύνοδο της Μεγάλης Συνάντησης των Αντιπροσώπων.

Αφορμή για την κάθετη έκφραση διαφορετικών απόψεων μέσα στο ΚΝ.ΑΛ. αποτέλεσε το ζήτημα της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ, με τον επικεφαλής του κόμματος, Σταύρο Θεοδωράκη να τη στηρίζει ανοιχτά.

Σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές, πιθανή αποχώρηση του Ποταμιού από τον κεντροαριστερό συνασπισμό, θα σημάνει ανατροπή των σημερινών ισορροπιών στο εσωτερικό τουΚΙΝ.ΑΛ., που μπορεί να οδηγήσουν μέχρι και τη διάλυσή του, με όλες τις συνέπειες για τη συνέχεια της πολιτικής έκφρασης και δημόσιας παρουσίας των σημερινών… συνιστωσών του.

Από τις ενδεχόμενες αυτές εξελίξεις φυσικά δεν εξαιρείται το ίδιο το Ποτάμι, μόνο που οι προοπτικές για τη συνέχεια της πορείας του είναι τελείως διαφορετικές υπό προϋποθέσεις, στις οποίες θα πρέπει να υπολογιστεί και μια πιθανή ρήξη στις σχέσεις των σημερινών εταίρων της συγκυβέρνησης.

Οι εργασίες της σημερινής Συνόδου θα αρχίσουν με την εισήγηση του κ. Θεοδωράκη, ενώ θα ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις των βουλευτών και ευρωβουλευτών του κόμματος, πριν τη σχετική ψηφοφορία.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα σε ένα σκηνικό πολιτικής ρευστότητας και συνθήκες “κινούμενης άμμου” ο κ. Θεοδωράκης είχε πει για το Κίνημα Αλλαγής ότι «είναι πιο συντηρητικό από αυτό που θέλαμε», αλλά και σε αντίθεση με το παραπάνω πολιτικό σκεπτικό είχε διαψεύσει κατηγορηματικά το σενάριο συνεργασίας με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν είναι διατεθειμένος «να κάνει το ρεπό του Καμμένου». Είχε επίσης απορρίψει και το ενδεχόμενο προσχώρησης στη Ν.Δ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα